Antalya'da 7 yaşındaki kız çocuğu ve 10 yaşındaki ağabeyinin anne, üvey baba ve annesinin sevgilileri tarafından cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada alınan karara tepki yağdı.

Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmış, bu resimler de soruşturma dosyasına girmiş, çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlanmıştı. Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.

Davanın ocak ayındaki üçüncü duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Merve A. ve Rahmi A. adli kontrolle serbest bırakıldı. Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, davada tutuksuz yargılamaya itiraz edildiğini ancak mahkemenin reddettiğini açıkladı. Kararın yeniden gündeme gelmesi üzerine sosyal medyadan binlerce paylaşım yapıldı. Konuyla ilgili yaklaşık 2 milyon twit atıldı.

KEŞİR: KAMUOYU VİCDANINI YARALADI

Kadın ve çocuk alanında yaptığı çalışmalarla bilinen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de mahkemenin bu kararına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Keşir, “Elmalı Davası kamu vicdanını yaralamıştır. Hukuk, her zaman çocuğun yüksek yararından yana olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK: YAKIN TAKİBİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Öte yandan konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi. Bakanlığın ilk andan itibaren çocukların psikolojik destek almasının sağlandığını ve davaya müdahil olunduğu açıklandı. 5 Ocak’taki duruşmada çıkan tahliye kararına bakanlık olarak da itiraz edildiği belirtilirken, “Bu travmatik süreçte çocuklarımızı ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz." denildi.