Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaları kapsayan geziler sırasında geçtiğimiz aylarda işten çıkarmalar ile gündeme gelen işyerleri de ziyaret edildi.

 

 

Ziyarete TSO Başkanı Metin Büyük, TSO Meclis Başkanı Metin Uzun, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sıtkı Üzmez, Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan, Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaret Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı katıldılar.

 

Ziyarette fabrika gezilirken hem gelinen nokta hakkında bilgiler alındı hem de işletmenin ürünleri incelendi. Ziyaretle ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Düzce’nin bir cazibe merkezi olduğunu, İstanbul’dan firmaların Düzce’ye gelerek Cumayeri ve Çilimli gibi ilçelere yatırım yaptıklarını ifade etti.

 

 

Büyük, fabrika yetkililerine de işten çıkarmaların nedenini ve çalışma koşullarını sorması üzerine, işçilerin önünde bir aydır eylem yaptığı işletmenin Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelek,  Türkiye genelinde üç ilde tesisleri bulunduğunu, ve Yüzde 45’i bayan olmak üzere 600 işçi çalıştırdıklarını ifade etti.   Çelek, işyerinde sigortasız veya asgari ücretin altında çalışanları olmadığını, işten çıkarmaların nedeninin disiplinsizlik ve performans eksikliği olduğunu dile getirdi.

 

 

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın işçilerin yeniden geri alınmasına yönelik talebine cevap veren Çelek,  işten çıkarmaların sendikalaşma ile ilgisi olmadığını, prensipleri gereği işten çıkanların yeniden işe alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.