Hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlamaların günden güne arttığı Düzce’de özellikler OSB’ler faaliyet gösteren fabrikalardan peş peşe koronavirüs haberleri gelmesinin ardından Salı günü önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

OSB’lerde koronavirüsle mücadele anlamında atılacak adımların belirlenmesi için Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında ilgili kurum amirleri, oda başkanları ve OSB yetkililerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda çalışanların ulaşımlarını sağlayan servis araçlarında bulaş riskini azaltmak amacına yönelik, alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

DETAYLAR BELLİ OLDU

Toplantıda alınan kararların detaylarını Düzce Ticaret ve Sanayi Odası paylaştı. Buna göre firmaların özellikle pandemi süreci boyunca çalışanlarının sağlıklarını korumak, üretimin aksamasının önüne geçmek ve tedarikte oluşabilecek eksiklikleri engellemek adına personellerin ulaşımlarını sağlayan firmalardan ek servis temin etmesi tavsiye edildi.

SERVİS SAYISININ İKİ KATINA ÇIKARILMASI TAVSİYE EDİLDİ

Servis araçlarının sayısının iki katına çıkarılarak doluluğu %50 seviyesine çekmelerinin uygun olacağı ifade edildi. Düzce Valisi Atay, Düzce’deki firmaların bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica etti.

İşverenlerin bu tavsiye karşısında nasıl bir yol izleyeceği bilinmezken verimli ve kesintisiz bir üretim ile işçilerin sağlığının korunması adına servislerdeki yoğunluğun azaltılması büyük bir önem taşıyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN