Hızla yayılan koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlamaların günden güne arttığı Düzce’de sanayicilerin de bu mücadeleye destek için taşın altına elini koyması bekleniyor.

Yüzlerce hatta büyük sanayi tesislerinde binlerce işçinin çalıştığı organize sanayi bölgesinde kurulu fabrikalar başta olmak üzere salgına karşı tedbirlerin üst düzeyde tutulması hem çalışan sağlığı hem de sorunsuz üretim için önem taşıyor.

Günden de vaka sayısının arttığı kentte, toplu çalışılan yerler ve toplu seyahatlerin hastalığa adeta davetiye çıkarttığı bilinirken, Düzceli işçilerin birçoğu özellikle servislerdeki yolculuklardan endişe duyuyor.

Sosyal mesafenin olmaması ve ortalama 45 dakika ile 1 saat arasında seyahat edilmesinin kendilerini tedirgin ettiğini belirten işçiler, işverenlerin servis sayısını arttırmasını ve bu sayede riskin de düşürülmesini talep etti.

Çoğu zaman mesai uygulanan ve vardiya sistemi ile üretim yapılan Düzce’deki sanayi kuruluşlarının salgının giderek kritik bir hal aldığı şu günlerde işçi sağlığını ön planda tutarak, servis filosunu genişletmesi umut ediliyor.