Akçakoca Huzurevi binasının yıkılıp yerine yeni bir bina yapılması sürecinde, huzurevi sakinlerinin geçici olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki MTA tesislerinde barınması umudu, Başkan Mansur Yavaş’ın olumsuz kararı nedeniyle suya düştü.

Kızılay Genel Merkez yöneticilerinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yaptıkları görüşmede, Yavaş’ın MTA tesislerinde zaman zaman yaşlı ve ihtiyaçlı grupların barınmasını gerekçe gösterdi. Vatandaşa verilen sosyal hizmet çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, huzurevi sakinlerinin geçici konaklamasına kapıyı kapattığı öğrenildi.

Ankaralı vatandaşların Akçakoca’daki MTA tesislerinden yararlandığını ileri süren Yavaş’ın geçici konaklama olanağını ortadan kaldıran kararının ardından, Akçakoca huzurevi binasında kalan yaşlıların geçici olarak İstanbul Kartal’da bulunan huzurevi binasına taşınması yeniden gündeme geldi.MTA tesisleri seçeneğinin ortadan kalkmasının ardından Akçakoca Belediyesi ve ilçe protokolünün, alternatif bir geçici konaklama yeri arayışı içine gireceği öğrenildi.

İYİ Parti heyeti Mansur Yavaş'la görüşmüştü



Öte yandan ocak ayının ilk haftasında İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Akçakoca’daki huzurevinin yıkılması ve huzurevi sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesi ile ilgili olarak Ankara'da temaslarda bulunmuştu. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret eden İYİ Partililer, huzurevinin yıkılıp yeniden inşa edilmesi süresince huzurevi sakinlerinin halihazırda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bakanlıkla yaptığı protokol gereği, 29 yıllığına devraldığı Akçakoca MTA (Maden Tetkik Arama Enstitüsü) Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde konuk edilmesi talebini iletmişti. Ancak bu talep karşılık görmedi.