İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nuran Sayman, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak konunun önemini vurguladı. 
 Sayman, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Kadına yönelik şiddete karşı mücadele ve dayanışma gerek dünya genelinde gerekse de ülkemizde kökleri çok eskiye dayanan toplumsal bir sorundur ve sadece kadınların değil tüm insanlığın üzerinde hassasiyetle durması gereken bir konudur.
 Kadın cinayetleri basta olmak üzere kadınların sosyal ve çalışma hayatları basta olmak üzere ekonomik, cinsel ve duygusal olarak yaşadıkları birçok şiddet içerikli davranış ile genelleyebileceğimiz bu sorun 6284 Sayılı Kanun ve kadın hakları ile alakalı uluslararası sözleşmelerin uygulanmasında yaşanan aksaklıkları da göz önüne aldığımızda daha pratik ve toplumun tüm kesimlerinin üzerinde uzlaşacağı bir çözümü gerekli kılmaktadır.



  Anıtpark’ta kurduğumuz stantta farkındalık oluşturmak adına bilgilendirici broşürlerini dağıttığımız kadına yönelik şiddet ile mücadele ve 6284 Sayılı Kanun kapsamındaki tüm tedbirlerin alınmasını çok önemsiyor, atılacak adımların ilgili sorunlara ciddi çözümler üreteceğini düşünüyoruz. 
Bir gün değil her gün kadına yönelik şiddete karşı durmalıyız. Toplum bilinçlenmeli ve her kesim bu konu üzerinde, bir annenin evladı olarak, tavizsiz çalışmaya devam etmelidir. Kadınlarımız her şeyin en iyisine layıktır.”