Düzce Belediye Meclisi’nden geçen tartışmalı imar kararlar belediye yönetimi ile muhalefeti bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Şıralık Mahallesi’ndeki spor tahsisli alanın ticari alana çevrilmesi talebinin meclisten geçmesi sonrası Serkan Yılmaz’ın başkan yardımcılığı görevinden istifa etmesi ve söz konusu arsa ile ilgili AK Partili Meclis Üyesi Ergün Çelikağ’ın yakını olan bir kişiye kolaylık sağladığı iddiaları tartışma konusu olmaya devam ediyor.

BAŞKAN ÖZLÜ’NÜN PAYLAŞIMI

Son olarak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün sosyal medya hesabı üzerinden partisinin Meclis Üyesi Ergin Çelikağ’ı savunan bir paylaşım yapması, İYİ Partili Ender Çakar’ı kızdırdı.

Başkan Özlü’nün, “Düzce Belediyesi AK Parti Meclis üyelerinin her biri özenle seçilmiştir. Bu üyelerimizden Sn. Ergin Çelikağ bütün Düzce’nin yakından tanıdığı, temiz kişiliği ve dürüstlüğüne herkesin kefil olduğu bir insandır. Kamusal gücünü ne kendisi ne de yakınları için kullanmak gibi bir durumu asla söz konusu olamaz. Kendisinin bugüne kadar yaptığı her iş ve işlemin sonuna kadar arkasındayım.” paylaşımı sonrası yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Düzce Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ender Çakar, Özlü’ye hitaben “Şıralık Bölgesi’ndeki imar düzenlemesinde yaşanan idari beceriksizlikleri ve hukuksuzlukları belediye meclisi ve kendisi adına göğüslemesi gerekirken ‘tek bir’ meclis üyesine hitaben yapmış olduğu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“BU BELEDİYENİN BECERİKSİZLİĞİDİR”

Düzce Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu adına açıklama yaptığını kaydeden Çakar, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Özlü’nün tüm gerçekler apaçık ortada olmasına rağmen hatayı başkasına doğruları ise kendisine mal etmeye, bizim ile beraber tüm meclis üyelerinin hakkını yemeye devam etmesini esef ile kınıyoruz. Özellikle son belediye meclis toplantısında Sayın Ergin Çelikdağ’ın da 'Meclis üyelerinin haklarını teslim edilecek, başkan tarafından açıklama yapılacak' beyanına rağmen, Düzce basınında "ranta kalkan eller" diye meclis üyelerinin resimlerinin basıldığı günden bu güne başkan gereken basın açıklamasını yapmamış, onun da ötesinde her konuda bir fikri olan belediye basın biriminden bir tane açıklama metni dahi kamuoyu ile paylaşmamıştır. Biz mecliste bir durumu anlattığımızda yemeden içmeden ertesi sabah hemen satırlar dolusu açıklama yapan belediye ilgili konuda kaç gündür neden ölü fare gibi yatmakta, neden bir sayın belediye meclis üyesini korurken diğer meclis üyeleri ile alakalı hak gaspı yapmakta, hele ki kendi hatası kaynaklı bir konuda, neden bu haksız ve anlamsız tavrı takınmaktadır. Konu ne yazık ki alışılageldiği üzere belediyenin beceriksizliği olarak aklımızda yer edecektir elbette. Ama bunun dışında ben ve İYİ Parti Düzce Belediye Meclis üyeleri olarak, bu konuda hakkımıza giren kim varsa başta belediye başkanı akabinde de tüm yancıları ve tüm şakşakçıları olmak üzere hiçbir sorumluya hakkımızı helal etmiyoruz. Bu dünya varsa, ahiret de var. Hakkımızı savunmaya, gerçekleri bu insanların yüzüne vurmaya devam edeceğiz.”