Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı 2. Oturumuna Düzce Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Burçin Sarıcan damgasını vurdu. Sarıcan’ın “Başkan Özlü 239 Milyon hibe buldu” açıklamasının asılsız olduğunu, İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ender Çakar ortaya çıkarttı.

Sarıcan’ın Düzce Basınına servis ettiği haber kamuoyunu yanıltırken, başarılı çalışmaların altına imzasını atan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye de zarar verdi. Düzce basınına “Başkan Özlü 239 Milyon hibe buldu” şeklinde haber servis eden Sarıcan’a en büyük tepkiyi MHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri gösterdi. MHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri, Sarıcan’ın derhal görevden alınması gerektiğini belirttiler.

Toplantıda, konu ile ilgili söz alan Çakar, söz konusu 100 milyon TL’ni hibe değil, (DSİ) Devlet Su İşleri’nden borçlanarak 30 yıllığına alınacağını söyledi. Düzce Kamuoyunu doğru bilgilendirmeyenleri kınadığını söyleyen Çakar, Düzce’ye yapılan altyapı yatırımlarına karşı çıkmadıklarını, Başkan Faruk Özlü ve ekibinin vatandaşa gerçekleri doğru bir şekilde anlatmasını istedi.

“139 Milyon içinde araştırma başlattık”

Çakar ayrıca, konu ile ilgili Öncü Haber Muhabirine yaptığı açıklamada, “Geriye kalan 139 Milyonun da hibe olmadığına inanıyoruz. Bunlar Düzce’ye gelen her parayı, Faruk bey getirdi diyorlar. Bu kamuoyunu yanıltmaktır. Geriye kalan 139 Milyon içinde araştırmalarımız sürüyor” dedi. 

Haber: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr