Türkiye’nin dört bir yanından doğaseverleri bir araya getiren Gezenbilir Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Derneği tarafından, Düzce Valiliği Düzce Otomobil Sporları ve Offroad Derneği, Türkiye Otomobil Sporları Düzce İl Temsilciliği ve sponsorlarımızın değerli katkılarıyla desteğiyle hazırlananan Doğa Sporları Festivali bugün Topuk Yaylası'nda başladı.

“Katılımcılar çok beğendi.”

Festivalde açıklamalarda bulunan Düzce Turizm İl Müdürü Özcan Budak, bu gün itibariyle bin kadar doğa sporcusunun Topuk Yaylası'nda bir araya geldiğini belirterek ''İlk olarak Ofroad yarışmaları başladı ve ardından kano ve kürek yarışları ve çeşitli spor aktiviteleri yapılacak. Yarın aktiviteler bitirilip dereceye giren sporculara ödüller verilecek. Gelen sporcular Topuk Yaylası ve göleti çok beğendiler. Düzce'yi doğa sporcularının tanıtmasını amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Topuk Yaylası'nda çeşitli doğa aktiviteleri arasında Ofroad oyunları, tırmanma duvarı, geocaching, GPS navigasyon, kano gezileri, fotoğraf gezileri, trekking, bisikletli navigasyon oyunları, motosiklet oyunu, kuş gözlemi, gökyüzü gözlemi ve afet bilinçlendirme brifingleri festival kapsamındaki etkinlikler arasında yer alıyor.
Ofroad yarışmalarını çok sayıda vatandaş izleyici olarak katılırken yarışlar sırasında heyecanlı anlar da yaşandı.