İzmir’de Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğünde depremin ardından ülke genelinde yaraların sarılması birçok yardım kampanyası başlatıldı.

Düzcelilerin büyük bir yardımseverlik duygusuyla destek verdiği kampanya sonucu toplanan yardımların yüklendiği iki tır, bugün Düzce Valiliği’nin önünden depremzedeler için İzmir’e doğru yola çıktı. İhtiyaç malzemesi yüklü tırlar İzmir’e kornolarla uğurlandı.

AFAD Müdürü Ali Kartal, yaptığı açıklamada Düzce halkından İzmir için yardım istedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Düzceli iş arkadaşlarımız, esnaflarımız, sanatkârlarımız, yine Düzceli vatandaşlarımızın katkıları ile dün bildiğiniz gibi bir tır su gönderdik. Bu günde yine Düzce’de bir kolonya fabrikası aracılığı ile 400 ml’lik 30 bin 240 adet kolonya gönderiyoruz. Yine 625 adet gıda kolisi gönderiyoruz. Gıda kolisinin içinde yağ, çay, şeker, un, tuz, pirinç, bulgur, kuru fasulye, mercimek tarzı ürünlerimiz var. Ve standart kolilerimiz İzmir’e ulaştıktan sonra yine buradan nasıl vakıf aracılığıyla çıktığı gibi oradan da vakıf aracılığı ile dağıtılacak ve bunlar İzmir’deki afet zedelerimize ulaştırılacak. Yarında yine bir tırımız çıkacak. Gelecek haftada yine tır çıkartmayı planlıyoruz. Düzceli hayırsever vatandaşlarımızdan İzmir’e yardımlarını bekliyoruz.”