Jandarma Teşkilatı’nın 179. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, kurum müdürleri, askeri erkan ve emniyet güçlerinin katılımıyla Anıtpark Meydanı’nda gerçekleşen kutlama programında, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahadır Karadağ’ın tören programını arz etmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.



Ardından İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.



179.yaşı gururla kutladı
Kürsüye geçerek günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Çetinkaya, şu ifadelerde bulundu:

“Ülkesine ve milletine aşk ve sadakatle bağlı varlığını milli birlik ve beraberliğimize adayan köklü ve şanlı maziye sahip Jandarma Teşkilatının 179.kuruluş yıldönümü ve milli birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, toplumsal dayanışmayı güçlendiren huzur ve mutluluğun paylaşıldığı özel günler olan Ramazan Bayramı’nı bir arada kutlamanın kıvancı ve heyecanını yaşıyoruz. 179.yıldönümünü yaşadığımız bu süreçte bizleri tevdi edilen emniyet, asayiş, kamu düzenin sağlanması, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile milletimizin huzur güvenliği için suç ve suçluyla mücadelede üstlendiği görevleri her koşulda başarıyla infial etmiş olmanın haklı gururu içerisindeyiz.

“‘Anadolu güneşi altında yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır’ anlayışı”
Kahramanca canı pahasına her türlü zor koşullarda, en zor arazi kesimlerinde, teröristle mücadele harekatı icra eden jandarma, emniyet teşkilatımız ve diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde milletten aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır. Kökü tarihi ve yerleşmiş kurum kültürüyle milletine sadakatle bağlı olan teşkilatımız evrensel değerlere uygun, insan haklarını ön planda tutan ve Anadolu güneşi altında yaşayan herkes birinci sınıf vatandaştır anlayışıyla görevini ifa etmektedir. Bu cümleden hareketle, bütün mensuplarımızın hakkaniyetli, sevgi ve şefkatli birleştirici, kucaklayıcı yaklaşımıyla başta teröristle mücadelede üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirme azim ve kararlılığındadır. Ülkemizin ve jandarmamızın bugünkü onurlu durumuna ve güçlü konumuna gelmesindeki en büyük pay hiç kuşkusuz fedakarlıkların en büyüğünü yapan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Onların bu fedakarlıkları ve kahramanlıkları asla unutulmayacak, onların aziz hatıraları daima kalbimizde yaşayacak ve hatırlanacaktır.”



Kutlama programı Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret ile devam etti. Jandarma Teşkilatı’nın çiçek takdim ettiği Vali Dağlı, teşkilatı makamında ağırladı.


Haber: Ö.YILMAZ