İl Özel İdaresi'nin açıkladığı 2009 bütçesinde arıcılığa da 70 bin TL'lik ödenek ayrılmıştı. Ayrılan ödenekle ilgili Ziraat Odası'ndan yapılan açıklamada da ödeneğin fazla olduğu dile getirilmişti. Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği İl Başkanı Cafer Kaba da bütçeyi fazla bulan Ziraat Odası'na tepki gösterdi. Kaba, dünya genelinde arıcılığın önemli bir tarım kaynağı olduğunu belirterek, ayrılan bütçenin fazla değil aksine az olduğunu ifade etti.

Kaba ayrıca “Tarımla arıcılık bir bütündür. Arıcılık tarım içinde önemli bir değere sahiptir. Dünya da arıcılığa bu kadar önem verilirken Düzce de ayrılan ödenek için bu tarz açıklamaların yapılması bizi üzmüştür. Arıcılığın değerini ortaya koymak için daha fazla ödeneğin bile ayrılması gerekiyor. Çünkü arıcılık tarımın başta gelen kaynaklarındandır.” şeklinde konuştu.

Arıcılığa destek olunması gerektiğini de belirten Kaba, “Bu kadar öneme sahip bir konuda herkesin destek olması gerekiyor. Düzce'de arıcılığı geliştirmemiz lazım. Birlik olarak bize yaptığımız çalışmalardan ötürü belge bile veriliyor. Bizim amacımız Düzce de arıcılığı yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapmaktır.” ifadelerini kullandı.