1926 yılında kabul edilen yasa ile kutlanmaya başlayan Denizcilik ve Kabotaj Bayramının bu yıl 82.'si kutlanıyor. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yapılan çeşitli etkinliklerle Akçakoca'da kutlandı.

Akçakoca Balıkçı barınağında kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerine Düzce Valisi Bülent Kılınç ve çok sayıda kurum müdürü katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda birbirinden heyecanlı yarışmalar yapıldı. Düzce Belediye Bandosunun da renk kattığı törenlerde, çeşitli dallarda yüzme yarışları, dipten dalma, şamyel, tekne yarışları,  ördek yakalama yarışı ve yağlı direkte bayrak kapma yarışı yapıldı.

Kutlama töreninde yapılan yarışmalardan ördek yakalama yarışmasında heyecanlı dakikalar yaşandı.Denize salınan ördek peşinde yüzücülere zor anlar yaşattı. Bu heyecanlı yarışın sonunda Vedat Balkay isimli genç ördeği yakalayarak, ödülünü aldı.

Yarışmalarda dereceye giren diğere yarışmacılar da kupa,para ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Yağlı direkte bayrak alma yarışmasında ise kural ihlali yapıldığı için yarışmacılara ödül verilmedi.