Her yıl düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı bu yıl da Akçakoca’da coşkuyla kutlandı. Düzce’nin denize açılan tek kapısı olan Akçakoca’da gerçekleşen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, saat 16.00’da Hükümet Meydanı’nda bir çelenk sunum töreniyle gerçekleşti. Düzenlenen çelenk sunum törenine, Kaymakam Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İGM Başkanı Ayfer Yılmaz ve daire amirleri katıldı.



Kaymakam Öztürk’ün çelenk sunumu sonrası yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile resmi tören sona erdi. Buradan gösterilerin yapılacağı barınak içine gidildi. İlçe protokol üyeleri ve katılımcılar, deniz şehitleri adına ruhları şad olsun temennisinde bulunarak
iskeleden denize çelenk bıraktı.



Kaymakam Öztürk ise yaptığı konuşmada, Kabotaj hakkının alınmasının önemine, Akçakocalı kaptanların kurtuluş yılları zamanında İstanbul ve Rusya’dan Anadolu’ya silah sevkiyatı yaptıklarına ve onların anılarına Akçakoca’da bir anıt yapıldığına dikkat çekerek, “Daha coşkulu kutlanması için Belediyemiz, Balıkçı kooperatifimiz, Yelken Kulubümüz, Gençlik Spor ve Milli Eğitim müdürlüğümüze teşekkür ederim“ dedi.



Yarışmalar öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Denizcilik ve Kabotaj bayramının adına yaraşır bir şekilde kutlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını, İlçe Spor Müdürlüğü ile birlikte bu sene programa yeni yarışmalar ekleyerek uzun sürecek bir program hazırladıklarını söyledi.



Farklı etkinliklerin programa alındığı görülen kutlamalarda yapılacak yarışmalara çok yoğun bir katılımın olduğu dikkatlerden kaçmadı. Önemli tutarda para ödülü kupa ve madalyaların verildiği yarışmalar çekişmeli ve zevkli geçti. Yarışmaların sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları Kaymakam Öztürk, Başkan Yemenici ve ilçenin protokol mensupları tarafından verildi.





Düzce protokolünden etkinliklere katılım olmaması dikkatlerden kaçmazken yüzme yarışmalarının hakemler tarafından İstiklal Marşı okunurken başlatılması da önemli güne damgasını vurdu. Alınan önlemlerin eksik kalması da dikkat çeken konular arasında yerini aldı.