İmar planı tadilat taleplerinin gündemi oluşturduğu toplantıda kaçak su kullanımına cezalar getirildi. Mecliste alınan karara göre, kaçak su kullanımında en az ceza tutarı 500 lira, en yüksek ceza miktarı ise bin 750 lira oldu.

Düzce Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci birleşimi dün akşam ( 4 Haziran 2009) belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın başkanlık ettiği toplantının gündem ağırlığını imar planı tadilat talepleri oluşturdu. Toplantıda birinci birleşimden komisyonlara havale edilen konular da ele alındı. Buna göre, küçük su kullanım ceza miktarları Bütçe komisyonu görüşüyle Mecliste karara bağlandı. Kaçak su kullanımına ilişkin cezalar alınan karara göre yeniden belirlendi. Yeni tarifeler şu şekilde oluştu: Mühürlenmiş sayacın mühürünü koparmanın cezası 500 lira, sayaçlı ve abonesi olmayan kaçak kullanıma 600 lira, sayaçsız ve abonesi olmayan kaçak kullanıma bin 500 lira, abonesi ve sayacı olup her ne şekilde olursa olsun kaçak kullanıma bin 750 lira ceza öngörüldü.

Mecliste gazi ve şehit ailelerine mezar yeri tahsisine ilişkin fiyat belirlenmesi de karara bağlandı. Buna göre, şehit ve gaziler için mezar yeri ücretsiz, şehitlerin anne, baba eş ve çocuklarına mezar yeri ücretsiz, yine gazi eşlerine de ücretsiz oldu. Mecliste alınan diğer kararlar da şu şekilde: Düzce Belediyesi’nde, nüfus, sanayi ve ticaret kriterlerine göre norm kadro yeniden belirlendi. Buna göre belediyede Destek Hizmetleri ve Etüd-Proje Müdürlükleri adı altında iki adet müdürlük oluşturulması kararı alındı. Toplu Taşıma Esaslarına Dair Yönetmelik kabul edildi. Buna göre toplu taşımacılık hizmetlerinde 54 maddeden oluşan yeni bir yönetmelik esas alınacak.