İl Tarım Müdürlüğünün, ilimiz ve ilçelerinde kadın çiftçiler için düzenlediği yarışmada, yarışmaya katılmak isteyenlerin 18 yaşından büyük, okur- yazar ve en fazla lise mezunu, köyde ikamet edip çiftçilik yapıyor olmalarının yeterli olup aynı şartları taşıyıp 2 kişilik bir grup oluşturmaları halinde yarışmada köyleri adına yarışabilecekleri, belirtildi.

İl finali yarışması tüm ilçelerden ve merkez ilçeden iki kişilik grubun, katılımıyla 04/ 03/ 2008 tarihinde gençlik spor il müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilecek. Belirlenen il birincisi grup, ilimizi temsilen, Bartın ilinde düzenlenecek olan bölge elemelerine gitmeye hak kazanmış olacak. Bölge birincisi olunması halinde ise Türkiye birinciliği elemelerine katılacaklardır.

Akçakoca, Yığılca, Kaynaşlı, Gölyaka, Gümüşova, Çilimli ve Cumayeri ilçelerinden yarışmaya katılmak isteyen bayan çiftçilerimiz bağlı oldukları ilçelerin ilçe tarım müdürlüklerine, Düzce merkez ilçeden yarışmaya katılmak isteyen bayan yarışmacılarımız ise İl Tarım Müdürlüğüne şahsen veya telefonla ulaşabilirler.