Tarım İl Müdürlüğü, kadın çiftçilere, eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını göstermek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla “Kadın çiftçiler yarışıyor” adlı bilgi yarışmasının bölge finalini gerçekleştirdi. Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapılan ve Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan ile CHP Düzce Belediye Başkan adayı Evren Kuşçuoğlu, ilçe Kaymakamları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yarışmaya ilgi büyüktü.

Düzenlenen yarışmaya Merkez'den Beyköy katılırken ilçelerden de ilçe birincileri yer aldı. Toplam 8 grup halinde yapılan yarışma öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, tarımın önemine değinerek, “ Tarımsal gelişim açısından kadınların bu konuda eğitilmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle eğitime önem vermemiz gerekiyor. Tarım, hafife alınacak bir konu değildir ve insan sağlığı açısından önemlidir. Eğitimin buradaki önemi de tarımsal üretim açısından öne çıkmaktadır.” şeklinde konuştu.

Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal da Türkiye ve Düzce'de tarımsal üretimin beklentilerin altında olduğunu belirterek, “Tarımsal üretimin daha da ön plana çıkması gerekiyor. Ülkemizde yapılan tarımsal faaliyetler beklentilerin altındadır. Bu nedenle tarım konusunda bu tür etkinlikler düzenleyerek tarımsal faaliyetleri arttırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmaya geçilirken 15 sorudan oluşan yarışmada üçüncü Gölyaka oldu. Akçakoca ve Merkez'den katılan Beyköy'ün puanları aynı olduğu için yarışmada ikinci etaba geçildi. İkinci etapta da eşitlik bozulmayınca Düzce Valisi Bülent Kılınç'ın çekilişini yaptığı kura sonucunda yarışmayı Düzce Merkez Beyköy ekibi kazandı. Yarışma sonucunda bütün yarışmacılara hediyeleri dağıtılırken il finalinde birinci olan Merkez ilçe Böyköy'e de Vali Bülent Kılınç tarafından kazandıkları buzağılar hediye edildi.

Bugün yapılan yarışmada birinci olan Merkez İlçe Beyköy, bölgesel finalde Düzce'yi temsil edecek.