Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu, Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu’nu Düzceli kadınlarla buluşturdu. Düzce TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, seminer veren Tekelioğlu’nun “Yapabilirsin” isimli 9 kadının hikayesini anlattığı belgeseli de izlendi.



“Kadınlarımızın olmadığı bir ekonomi sürdürülebilir değildir”
Seminer öncesi konuşma yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; “Kadın girişimcilerimiz göreve başladıklarından itibaren yoğun bir tempoyla odamız koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürütüyorlar. Biz de oda olarak kadınlarımızın taleplerine en hızlı şekilde karşılık vermeye çalışıyoruz. Katıldığımız ve düzenlediğimiz fuarlarda kadınlarımıza her zaman en önde yer verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Kadınlarımızın olmadığı bir ekonominin sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Mükemmel olmamıza gerek yok, cesurca kendimiz olalım yeter”

TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz ise; “Bu akşam (dün) Düzce TSO’da bir ilki gerçekleştiriyoruz; her eğitimli kadının Cumhuriyet ‘e borçlu olduğunu kendisine şiar edinmiş güçlü Türk kadını Sevgili Tuluhan Tekelioğlu’nu ağırlıyoruz. Biz kadınlar, güçlü olmanın gaddarlık gerektirmediğini biliriz. Tam aksine duygusal zekâmız oldukça yüksektir ve karşımızdakinin hislerini anlar, iyi ilişkiler kurarız. Biz güçlü kadınlar egolarımızı kötüye değil, iyiye kullanırız. Hayatta her zaman zorluklar ve engeller var. Hedeflerimize ulaşmamız için zorlu yollardan geçmemiz gerekebilir ve hatta tüm çalışmalarımıza rağmen bazen yolun sonunda olumsuz sonuçlarla da karşılaşılabiliriz. Ancak, vazgeçmeyen, yeniden başlamasını bilen ve hayallerinin peşinden koşan güçlü kadınlar, deneyimlerinden ders alarak daha iyisini yapmak için farklı bir yol tutar, pes etmezler. İşte tam da bu özelliklere sahip 9 özel ve cesur kadının başarı hikâyelerini Gazeteci ve Belgesel Yapımcısı Sevgili Tuluhan Tekelioğlu’nun merceğinden izleyeceğiz. Kadınlar mükemmel olmamıza gerek yok, cesurca kendimiz olalım yeter.” şeklinde konuştu.

“Her alanda yönetime kadın elinin değmesinin kıymetli”


Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç; “Düzce Üniversitesi'nin kurulduğundan bu yana kadın rektörlerin görevde olduğunu belirterek, "Her alanda yönetime kadın elinin değmesinin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Funda hocam ve Nigar hocam'la birlikte Düzce Üniversitesi'ni ülke genelinde bilinirliği yüksek bir üniversite haline getirdik" dedi.

Düzceli kadınlar salonu doldurdu

“Yapabilirsin” belgesel filminin gösterimini izlemek ve Tekelioğlu ile görüşmek isteyen kadınlar, salonu doldurdu. Ücretsiz gerçekleştirilen etkinlik programı, Tuluhan Tekelioğlu’nun Mersinden başlayarak, Adıyaman, Hatay, Kars, İstanbul, İzmir Çeşme ve Germiyan’da, değişimi kendi hayatında yapmış ve çevresine yaymayı başarmış 9 kadınla çektiği belgesel filmin izlenmesiyle başladı. Belgesel filmini yüzlerce kadınla birlikte izleyen Tekelioğlu, gösterilen ilgiye büyük bir coşkuyla karşılık verdi.

“Bu toplum kuş gibidir, uçmak için birbirimize ihtiyacımız var”
Film gösteriminden sonra alkışlarla kürsüye çıkan Tekelioğlu;  Düzce’ye gelmekten çok onur ve mutluluk duyduğunu söylerken konuşmasına şöyle devam etti. “Kadın değişirse her şey değişir. Kadın, o adımı atacak cesareti gösterirse bu toplum çok başka toplum olur. Bu toplum kuş gibidir, uçmak için birbirimize ihtiyacımız var.” dedi.


Etkinlik sonunda çeşitli hediyeler takdim edilen Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, belgesi ile aynı adı taşıyan “Yapabilirsin” adlı kitabını imzaladı.


Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
HABER:C.ÜSTÜNER