Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Ekonomik Krizden Çıkışın Yolları konulu panel düzenlendi. Gazeteci Osman Arolat ve Prof. Dr. Kenan Mortan'ın konuşmacı olarak katıldıkları panele TSO Başkanı Metin Büyük, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, oda üyeleri, Kadın girişimciler kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. Panelin açılışında konuşan TSO Başkanı Metin Büyük, oda olarak Düzce’de Tarım, Sanayileşme ve Turizmi desteklediklerini belirterek, arzumuz ilimizin istediğimiz düzeye ulaşmasıdır dedi.

Panelde konuşan Dünya Gazetesi Başyazarı Prof. Dr. Kenan Mortan, öncelikle Düzce ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Düzce’de deprem sonrası inanılmaz bir yerel liderlik oluştuğunu gördüğünü dile getiren Mortan bu durumun da kendisini çok etkilediğini dile getirdi.

1999 Yılında il yapmayla, kötü bir il gelişme planı hazırlatarak, bu kentin gelişmesi mümkün olamazdı diyen Mortan Burada yerel yöneticilerin gayreti olmasa Düzce bu noktaya gelemezdi dedi.

Düzce’deki öğrenci sayısı kapasitesinin 12 bin ile sınırlı kalması gerektiğini belirterek malesef Düzce’deki mevcut yapı bu rakımın üzerine çıkmaya müsait değil.
Eğer bu sayı 30 bine çıkarsa, öğrencinin kalitesi düşer, yurt sorunu başlar ve kentte de asayiş sorunları baş gösterir dedi.

Yaşanan ekonomik krize de değinen Mortan , krizin etkileri ve ülkemizin içinde bulunduğu durum hakkında da değerlendirmelerde bulundu.