Kızılay Düzce Şubesi Kadın Gönüllüleri tarafından Hamidiye İlköğretim Okulu engelliler sınıfına armağan edilen masaüstü bilgisayar ve ısıtıcıdan sonra sınıfın sıralarını da üstlenen Kadın Gönüllüleri yardımlarına devam ediyor.

Hamidiye İlköğretim Okulu idarecilerinin daveti üzerine bugün okulda düzenlenen bir törenle engelli sınıflarının açılışları yapıldı.

 

Açılış törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşmet Batur, Kızılay Kadın Gönüllüleri Başkanı Nuran Taşkın, Kadın Gönüllüler ve okul idarecileri katıldı.

Engelli sınıfların açılışını Kadın Gönüllüleri Başkanı Nuran Taşkın ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşmet Batur yaptı.

 

Açılışta bir konuşma yapan Kadın Gönüllüleri Başkanı Nuran Taşkın, “Eğitimin aşamayacağı hiçbir engel yoktur, kimse hayal kırıklığı taşımamalıdır. Tüm engelliler ayaklarının üzerinde durmasını öğrenmelidir. Eğer başaramazsa orada devlet ve yardım kuruluşları devreye girmelidir. Yardım kuruluşları ve yerel yönetimler bir araya gelerek bir takım projeler geliştirmelidir. Örneğin bir engelli oyun bahçesi, internet cafe, becerilerini geliştirecek aktivitelerle geliştirilmelidir. Bizde Kızılay Düzce Şubesi Kadın Gönüllüleri olarak bu öğrencilerimizden bazı faaliyetler bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılışı yapılan iki engelli sınıfının ardından kadın gönüllüleri çocuklarla tek tek ilgilendi. Özel eğitim sınıfında okuyan iki öğrencinin söylediği türkü tüm konukları duygulandırdı. Sınıflarda toplam 20 öğrenci eğitim görüyor.