AKP 'li belediyelerin geçtiğimiz dönem en çok önem verdikleri çalışmaların başında kadın sığınma evleri geliyordu. Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş'in talimatı ilede Düzce'de de kadın sığınma evi oluşturuldu.

Yaşamlarında çeşitli sıkıntılar yaşayanlar bu evi tercih ettiler. Evde kalanların tüm ihtiyaçları giderildi. Evde çocukları ile birlikte bile kalan kadınlar vardı.

Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş'in belediye başkan adaylığının engellenmesi sonrasında tüm belediye hizmetlerinde olduğu gibi, özelliklede ödemelerde sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Son olarak kadın sığınma evinde kalan 9 kadından 7 si evden başka illere gönderilmek zorunda kaldılar. Giden 7 kadınla birlikte en küçüğü 6 aylık olan , 3 de çocukta başka yerlere gönderildiler.

Halen evde kendilerine yer bulunamayan ve Düzce'de işte çalışan iki kadın kalıyor. Evde ısınma kömürle yapılıyor ve kömür eş dost vasıtasıyla borç ile alınıyor. Yemek ise genellikle gelmiyor. Kadınlar yerel seçimlere 30 gün kala adete kaderlerine yeniden terk edilmeye hazırlanıyorlar.

Düzce belediyesinde ödemelerin artık tek elden ve sadece Başkan Keleş imzası ile çıkması,belediyenin Düzce esnafına borçlarının bulunması,bu borçların seçimlere kadar temizlenmesine çalışılması, her şeyden önemli olan ve kendilerine kol kanat gerilmesi gereken sığınma evindeki kadınları seçim öncesinde kaderlerine terk edilmiş gibi gözüküyorlar..