8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Vali Bülent Kılınç bir kutlama mesajı yayınladı. Kılınç mesajında, Demokrasinin benimsenmesi, insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesiyle, kadınların yönetim, üretim ve yaşamın her alanına katılmaya başladıklarına değinerek, Kadınların toplumsal ve siyasal yaşamdaki konumunun, o ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının önemli göstergesi olduğunu kaydetti. Kılınç, “Ayrıca kadınlarımızın siyasette ve diğer alanlarda daha fazla temsil edilmeleri ve etkin rol üstlenmeleri, demokratikleşme sürecimizi de hızlandıracaktır. Kadınlarımızın sorunlarının çözümün de fedakarca yürütülen tüm çalışmaları destekliyor, herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyorum.” dedi.

“Kadının yeri daha iyi duruma gelmektedir. ”

AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'da, tüm Düzceli Kadınların gününü kutlayarak, “ Kadına insan olarak yaklaşmak, onun en az erkekler kadar hak ve hukuka sahip olmasını sağlamak, toplumsal hayatta erkeklerle eşit bir şekilde fırsatlardan yararlanmasının gereği tartışılmaz bir gerçektir.” dediği kutlama mesajında, “ Türk toplumunda kadının yeri gün geçtikçe dünden daha iyi duruma gelmektedir.” sözlerine yer verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Düzce Belediyesi’nde kadın hak ve gereksinimlerine ilişkin önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Keleş mesajında şu sözlere yer verdi. “Kadın Meclisimiz, Kadın Danışma Merkezimiz ve Derman başta olmak üzere kadınlarımızın ekonomik ve sosyal gelişimleri için çeşitli projeler uygulanmaktadır. Temel düşüncemiz, insan haklarını bir bütün olarak değerlendirerek, toplumun dayanışma ve gelişmesini sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sorunsuz yarınlar dilerim.”

 

Sağlık-Sen'den kadınlara destek

 

Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Bülent Güleç ise 8 Mart nedeniyle yayınladığı mesajında kadın çalışanların sorunlarına değindi. Güleç, Eşit ve adil olmayan koşullar altında, kayıt dışı ve sosyal güvenceden yoksun çalışan kadınlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Ekonomik ve sosyal sorunların ağırlığını kadınlarımız erkeklerden daha fazla hissetmektedir. Sendikamız Genel Merkezinin ülke genelinde sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan kadınlara yönelik gerçekleştirdiği araştırmada, bu gerçekleri destekleyen sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan kadınların çok büyük bölümü, çalışma hayatında karşılaştığı en büyük sorunu, adil olmayan çalışma koşulları ve nöbet sistemi olarak belirtmektedirler. diyerek kadınların çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini bildirdi

 

“ Kadınlar her alanda başarılıdır.’

 

Kısa adı DÜZDER olan Düzce’yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. DÜZDER adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aksan, Türkiye’de ‘Kadınların’ her alanda başarılı olduklarını dikkat çekti ve ‘ Bu başarı kadınların özgür ve bağımsızlıklarının güçlenmesi ise daha da artacaktır’ dedi. DÜZDER 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yarın Kızılay Salonu’nda ‘Kadınlar Matinesi’ düzenledi. Tüm bayanların katılabileceği matinede Popstar Ercan ile birlikte sürpriz sanatçıların bulunacağı bildirildi. Biletlerin 7 TL’den satışa sunulduğu matine saat 13,00’de başlayacak.