Bugün gündemimizde Türkiye gündeminde olan fakat Düzce gündemine çok gelmeyen bir konudan bahsedeceğiz. Düzce gündeminden bahsediyorum. Biliyorsunuz İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan bir şehit ailesine küfür etti. Tabii herkes kendi açısından baktı, İYİ Partili troller dediler ki “Bu mayın patlamasında şehit olmuş, fazla da önemli değil”. Ama şehitlik makamını almış, fazla da önemli değil. O mayın orada olmasa canına belki de kast olmayacak ve yaşıyor olacaktı.

Onlar oradan işi bulandırdılar. Bir taraftan da “Senin çocuğun travestilerin olduğu ortamda doğum günü kutlamaları yapıyor, eğleniyor.” falan filan. Oradan da herkes sulandırdı bu meseleyi. Allah her birimize nasip etsin şahadet makamını, memleket için millet için devlet için ölmeyi. Çok yüksek bir makam. ‘Siz onları öldü sanırsınız, aslında onlar yaşarlar’ diye dini bir inanış var bir ayeti kerime var. Şehitler ölmez ve burada şehit ailesine küfür eden hakaret eden sinkaf eden ve o alanda onun kafasını tutup, aslında orada bir şefkat yoktu bir şiddet vardı, aslında sürükleyerek getirdi Lütfü efendi… Küfür etti, grup başkanvekilliğinden istifası istendi, istifa etti. Dervişin fikri neyse zikri de oymuş.

Bir şehit ailesine bu şekilde hakareti hak gören bir iradeden bahsediyoruz. Eğer İYİ Parti gerçekten milliyetçi ve muhafazakâr bir çizgideyse, kendisine burası Kürdistan diyenlere sessiz kalıp da bu uğurda mücadele veren şehitlere küfür edecek kadar densiz bir halde bir adam orda siyaset yapıyorsa ve bu partinin adı da milliyetçilik ve muhafazakârlıksa Lütfü Türkkan orada siyaset yapıyorsa bunun inandırıcılığı kalmaz. Bu bir. Ve ben zaman içinde İYİ Partili arkadaşlarla oturduğumda birçok konuda yaklaşımlarına değer verirken bunun ciddi anlamda Düzce’de İYİ Parti veya o cenahtan tepki verilmediğine de vakıf oldum. Benim gibi yüzlerce binlerce insan da vakıf oldu.

İşin enteresanı şu. Hakaret etmesi, sinkafta bulunması siyasette bir erdem görür mantığıyla beraber bu Düzce’ye de yavaş yavaş sirayet etmiş. Biliyorsunuz İYİ Parti’nin teşkilat başkanı Kadir Erdoğan sosyal medyasında bir açıklamada bulundu. Mesele Olimpiyat Kavşağı. Olimpiyat Kavşağı olmuş Sancaklı Kavşağı olmuş biz buna girmeyelim. Girmedik de girmeyeceğiz de. Ama burada şunu diyor:  “Olimpiyat Kavşağı konusunu kim siyasete sülalelere etnik köken milliyetçiliğine dayandırmak istiyorsa, bunu el altından dedikodu ile adam göndererek araştırma gereği duyuyorsa, şerefsizdir, namussuzdur ahlaksızdır, düzce düşmanıdır, bölücüdür, provokatördür.” Kim bu? Bu şerefsiz namussuz ahlaksız kim? Bunu biz çok merak ediyoruz. Bu İYİ Parti Teşkilat Başkanı Kadir Erdoğan, şerefli ve namusluca, ahlaklıca çıksın bu ‘ahlaksız, namussuz, şerefsiz’ dediği adamı izah etsin.

El altından dedikodu ile adam göndererek kim bu? Eğer şerefliysek namusluysak ahlaklıysak diyeceğiz ki bu adam budur.

İnsanlarımız İYİ Parti’ye teveccüh etmeye başladılar. Bir muhabbet beslemeye başladılar, ilgi göstermeye başladılar. Meral Hanımefendi siyasete girdiği zaman hakikaten mağdur edildi. İnsanlar mağduru sahiplenir, Türk milleti sahiplenir. Nasıl ki Tayyip Erdoğan’ı sahiplenip de minareler süngümüz miğferimiz diye okuduğu şiirden dolayı cezaevine attı, bu sistem ve bunu sahiplendi. Meral Akşener de siyasi mücadelesine çıktığı zaman hakikaten çok mağdur edildi.

‘İktidara yürüyor’ diyorlardı. E siz daha iktidara yürümeden millete dümdüz giderseniz ahlakından, şerefinden, bacısından, anasından dümdüz giderseniz ve gidiyorsanız da Allah muhafaza bir iktidar olursanız n’olur ya? İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Bey istifa etti ya özür diledi milletten, şimdi ben Kadir Erdoğan’ın ‘Şerefsiz, namussuz, ahlaksız, Düzce düşmanı’ dediği adamı merak ediyorum. Ya bunu adam gibi açıklasın. Şerefliyse, ahlaklıysa, namusluysa, Düzce sevdalısıysa, bölücü değilse, provokatör değilse ya bunu açıklasın ‘Bu adam şudur desin’. O da yarın bu söylediğinden dolayı alkışlanıyorsa takip ediliyorsa partide o zaman herkes iyi düşünmeli.

Daha iktidar yolundaki millete sövüp sayan, dümdüz eden, ‘Namussuzdur, şerefsizdir, ahlaksızdır’ bilmem ne ifadelerini kullanan insanlar ya iktidar olurlarsa… Maalesef durum bu. Lütfü Türkkan konusunda hanımefendi ne yapar bilmiyorum ama Sayın Meral Akşener, Sayın Yunus Özay Er; lütfen şu paylaşımdaki dedikoduyu yapıp adam araştıran el altından kim iş çeviriyorsa, saman altından su getiriyorsa, adam göndererek kim araştırma yapıyorsa, ‘Bu şerefsiz, bu namussuz, bu ahlaksız kimse Kadir Bey açıklamıyorsa bunu açıklamak size düşer. Bunun bir izahını istiyoruz. Bunu bir öğrenmek istiyoruz. Bunu Cumayerli Necati değil bu partinin teşkilat başkanı söylüyor. Öyle karanlıktan işmal etmenin anlamı yok,  ateş etmenin de anlamı yok. Bu işin peşindeyiz. Bu şerefisiz, namussuzu, ahlaksız dediğiniz kimse bunu şerefiniz namusunuz ahlakınız varsa açıklayın.