CHP Düzce İl Başkanı Haluk Kadri Demir, Düzce’de gündem belirleyen program Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile Kitabın Ortasından programına konuk oldu. Gündeme dair değerlendirmeler yapan Demir, sebeplerini sıralayarak artık 11 ay önce geldiği görevine devam etmeme kararı aldığını Öncü TV ve Öncü Radyo ortak yayınında açıkladı.

“RANDIMANLI BİR ÇALIŞMA YOK”

“Düzce’de CHP neden milletvekili çıkaramıyor?” sorusuna “Çünkü çalışılmıyor diye cevap veren Demir, “Eskiler çalışmıyordu. Ben çalışırım diye geldim ben de çalışamadım. Randımanlı ve istikrarlı bir çalışma yapılamıyor. Pandeminin arkasına saklanılıyor. Bundan sonra yapılacak diye düşünüyorum. Şimdiye kadar hep bunların tartışmaları oldu aramızda. Memnuniyetsizliğimin kaynaklarından biri de bu oldu. İyi çalışamıyoruz dolayısıyla bize oy veren ya da beğenmeyen insanlar bizi sorgulamak durumundalar. Bizim de onlara bir şey vermek mecburiyetimiz var” dedi.

“BEN KOLTUK MERAKLISI DEĞİLİM”

“Ben veremiyorsam başkası verir. Ben her zaman onu söylüyorum ben koltuk meraklısı değilim. Ama bu insanlar bunları 6 ay sonra yine söylüyorlarsa sorumlusu ben olurum. İl başkanı yapamıyorlar derler” diyerek de il başkanlığı görevine devam etmeme kararının sinyalini verdi.

Sadullah Ünsal’ın merkez ilçe teşkilatında değişim operasyonu ili ilgili sorusu üzerine Demir, genel başkan Kılıçdaroğlu’nun birkaç gün önceki imamlarla toplantı yaptığı Düzce ziyaretinde kendisine yapılanları şu sözlerle anlattı:

“BEN ENGİN ÖZKOÇ ORGANİZASYONUYLA BY-PASS EDİLMEYE ÇALIŞILDIM”

“Merkez İlçe Başkanı’na kırgınım. Beni hayal kırıklığına uğratmanın da ötesinde hele son olay da benim itibarımı sarsıcı davranışların içine girdi. Arkasında Engin Özkoç olabilir ya da başkası olabilir. Ben by-pass edilmeye çalışıldım. Biraz da artık ara vermem gerektiği inancım buradan kaynaklanıyor. İl by-pass edilerek merkez ilçe başkanına genel başkanı karşılama görevi veriliyor. Genel merkez hata yaptı deyip geçiştirebilirsin ancak daha sonra öğrendik ki organizasyonu Engin Bey yapmış.

“KATLANILABİLİNECEK BİR ŞEY DEĞİL”

Engin Bey de bize haber vermeden merkez ilçe başkanına söylüyor imamları siz bulun gibilerden. O zaman kadar hiç konuşamamıştım Engin Bey’le. Bir kez aradı ‘şu adayı destekle’ dedi kapattı. Hadi bunu beni Abhaz düşmanlığı ile suçlamasına yoruyorum. Olacak şey değil bu. Bu parti içi bir suç, katlana bilinecek bir şey değil.

“BİR ORGANİZASYONDA BENİ AŞARAK BUNU YAPMA HAKKI YOKTUR”

Benim üzüldüğüm taraf şu. Genel merkezde benim bir üstüm örgüt sorumlusudur. Düzce’ye örgüt sorumlusundan ziyade grup başkan vekilinin karışmasını hazmedemez bir durumdayım. Karışma hakkı vardır ama bir organizasyonda beni aşarak bunu yapma hakkı yoktur. Bu tamamen il başkanının pasifize edilmesinin başka bir yoludur, arkadan dolanmasıdır.”

“KAFAMI DUVARLARA VURACAĞIMA ALLAHAISMARLADIK DİYORUM”

Düzce özelinde partinin ağır topları olarak adlandırdığı bazı isimlere dikkat çeken Demir, “Çalışacaksın. Örgütünle bir adam belirleyeceksin herkes bu adamı beğenecek. Seçim aşamasına geldiğinde Zekeriya Tozan’ın durumuna düşeceğiz. Adam kamuoyu yoklamalarında birinci sırada ondan sonra ne oldu tepeden biri geldi. Eğer benim içimde bugün için bu olacak kanısı var. Bırakmak istememin bir sebebi de bu. Yapıyorlarsa yapsınlar. Benle yapmasınlar arkadaş. Anladığım kadarıyla Düzce’de bu olacak. Ben bunu kabul edemem. Çalışıp çabalayıp bu durumun sonunda kafamı duvarlara vuracağıma Allahaısmarladık diyorum” diye konuştu.

“İSTİFA ETMEYECEĞİM BENİ GÖREVDEN ALSINLAR”

“İstifa etmeyeceğim beni görevden alsınlar” diyerek CHP Genel Merkezi’ne çağrı yapan Demir, “Çünkü ben neticesinde istifa edecek bir şey yapmadım. Eğer benim yukarıdaki örgütüm benim arkamda değil ise buradaki örgütüm de bana ve ile yapılan bu saygısızlığı hala cezalandırmıyor ise dolayısıyla benim ne düşünmem gerekiyor. Ben diyorum ki gelirken beraber geldik gideceksek beraber gidelim. Olmaz sen git deniyor ise ben isteyerek gelmedim. Sizlerin yüzünden girdim, beraber gidelim dediğimde sen git biz niye gidelim diyorsa art niyet ararım. O zaman da ben derim ki il başkanı olarak kalırım ama herkes gibi çekilirim kenara hiçbir iş yapmam. Ben de diyorum ki birileri gelsin beni buradan alsın” dedi.

“İSTİFA EDİP KİMSEYİ SEVİNDİRMEM”

Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstifa edip kimseyi sevindirmem. Bugün istifa ediyorum desem yemin ediyorum arkamdan ‘Muharrem İnce parti kuruyor. Kesinlikle onun partisi için çalışma yapacaktır’ ifadesini kullanırlar. Abhaz düşmanı diye dedikodu yapan bir toplumda şu an istifa edersem Muharrem İnce’nin tarafına geçecek yaftası yapıştırırlar. Ben bu saatten sonra rahat uyumak istiyorum. Dedi hakikaten kötü bir şey. Hakikaten bu konuda çok sinirliyim. Buna inanılmaz kırıldım.

“CHP DÜZCE’DE TUZ KOKMUŞTUR”

Ben geldiğimde bir milletvekili çıkarmak için gayret sarf edeceğim dedim. Çıkartırsam teşekküre der, çıkartamazsam özür diler giderim dedim. Her gün birine bir dert anlatacaksam bu katlanacak bir şey değilim. Ama beni en çok üzen şu ki adım gibi eminim. Eğer partinin bir ağır topu bir adamın arkasında ve odam fütursuzca o adamın simini vererek dolaşmaya başlamışsa burada tuz CHP Düzce için kokmuştur.

“BEN BU İŞTE YOKUM”

Dolayısıyla ben bu işte yokum. Ama gururuma yediremiyorum. Nasılsa beni yarın veya pazartesi böyle gitmeyeceği için görevden alırlar. İki şık var ya yönetim derki haklısın beraber geldik beraber gideceğiz. Bu CHP Düzce için en iyisi olacak. Yeni bir ekip kurulsun onunla gidilsin. Bırakıp kaçmıyorum. Bu iş böyle olmaz. Bu yöntemle başarı sağlanamaz Düzce’de. Ufak bir farkla 5 binle kaybettik bu çalışmayla bu farkı gideremeyiz.

“SÖYLENEN SÖZLERİN TUTULMAMASINDAN BIKTIM”

Bundan sonra ya yönetim benimle hareket eder yeni yönetim seçilir. Ya da genel merkez der ki başkanı görevden alalım mevcut yönetimden birini başkan seçerler. Ama ben bıktım. Ayak oyunlarından da bıktım. Sözlenen sözlerin tutulmamasından bıktım.

“ÇOK ŞEY YAPMAK İSTEDİM BAZILARINI DA YAPAMADIM”

“Ben bu yaştan sonra akıntıya kürek çekmem. Ben elimden bunlar geldi bunları yaptım” diyen Demir ‘Çalışmadın’ diyenler için de faaliyet raporu kitapçığını adres göstererek şöyle konuştu:

“Benim üzüldüğüm nokta fazla köy ve esnaf ziyaretim yok. Olması gerekir. Bunun suçunu da tek başıma üstlenmem. Çok şey yapmak istedim bazı şeyleri de yapamadım”

“GENÇLERE YER VERİN”

CHP’nin Düzce’de kazanması için yol haritasının ne olduğunu bildiğini belirten Demir parti teşkilatlarında yıllardır aynı isimlerin olduğunu söyleyerek ‘Gençlere yer verin’ çağrısı yaptı:

Samimiyetimle söylüyorum. CHP artık Düzce’de bazı insanların yol ayırımına geldiği bir parti Düzce’de. Gidecekler kardeşim. Hakikaten öyle çocuklarla tanıştım ki bırakacaksın bu insanlar gelecek. Bunun için de çalışacağım. 30-40’lı yaşlarda avukatlar muhasebeciler neler neler var. Ama bilmiyoruz.

“SEÇİM ZAMANI HEP AYNI ADAMLAR”

 Çünkü o insanlardan sıra gelmiyor. Allah aşkına olmayacak diye bir şey yok. Düzce’de seçim zamanları insanların karşısına hep aynı adamlar çıkıyor. Hiç sürpriz çıkmıyor. 20-25 senedir böyle bırakın arkadaş. Hep geri plandalar. Daha ön alıcı bir yerlere koyulsun. Biri partide ağır top o genci beğenmiyorsa onun o partide yeri yok. Olmaz kardeşim böyle saçma sapan bir şey olur mu? Burası CHP. Burada bir kişini adamı olunur o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ondan sonra bak bakalım milletvekili çıkıyor mu çıkmıyor mu. Bu yapıda nasıl çıkacak?

“AYRILDIKTAN SONRA GENÇLEŞME İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Ayrıldıktan sonra bırakmayacağım ben. Böyle bir yapılanmaya gitmek için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Eski CHP’li aileler var. Bunların çoğu emekli boş yer arıyorlar. Bütün mesele gençler bir şey yapıyorsa arkalarında olacaksın. Aralarına girmeye çalışmayacaksın. Karışmayın. Samimiyetle söylüyorum bıktım. Hep aynı adamlar hep aynı adamlar. Tamam ben siyasetin dışındaydım. Hep aynı adamlar diyordum içine girdikten sonra bunu ağır bir şekilde eleştirmeye başladım. Ne var bu koltukta anlamadım.”

HABER: Mehmet GÜNESEN

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ