Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Düzce’de koronovirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirilen törenlerle kutlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl dönümü nedeniyle ilk tören Düzce Şehitliğinde düzenlendi.

Düzenlenen törene Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Ayhan Metin,  İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, CHP İl Başkanı Haluk Kadri Demir, Askeri Erkan ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenlerde Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Ayhan Metin, şehitler abidesine çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Vali Atay: “Bugün üzerinde yaşadığımız mukaddes vatanı şehitlerimiz bizlere emanet etti”

Kur’an-Kerim Tilavetinin okunduğu törende, şehitlik ziyaret defterini imzalayan Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı konuşmada, “Bugün 18 Mart Çanakkale zaferinin 106. yıl dönümü. Çanakkale ruhu aziz milletimizin hiçbir engel tanımama hususundaki azminin birlik ve beraberliğin ve kardeşlikten ödün vermemekle ilgili kararlılığının göstergesidir. Türk Milleti 100 yıllar boyunca hiçbir zaman hiçbir şeyden korkmadan hürriyeti uğruna namusu şerefi uğruna Vatan Toprağı uğruna hak için Allah için şehadet için ve şehadet mertebesine ulaşmak için kılıca bedenini kalkan, kurşuna sinesini engel, gülleye göğsünü siper ederek canını vermekten kanını dökmekten korkmamıştır. Bugün üzerinde yaşadığımız bu mukaddes Vatanı bizlere emanet eden Ülkemizin birlik ve berberliği için canını feda eden siz Kahraman Vatan evlatlarına duyduğumuz şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek için huzurunuzdayız. Milletimizin aydınlık zihninde engin sevgisinde ebediyete kadar yaşayacak olan Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum ruhları şad olsun” diye konuştu.

Şehitlikte düzenlenen tören, Vali Atay ve protokol üyeleri, vatan için canını seve seve feda eden şehitlerin kabirlerine kırmızı karanfiller bırakmasının ardından sona erdi.

Şehitler İçin Anma Programı düzenlendi…

Düzce Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Soğancı’da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) konferans salonunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Anma törenine, Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Askeri erkân ve şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programında, Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Programda ayrıca, Çanakkale konulu sinevizyon gösterimi ile öğrencilerin hazırladığı gösteriler sunulmasının ardından anma programı sona erdi.

HABER: Savaş ARI