İzolasyon, bahçe, yol, bina gibi sorunlarla bugüne kadar çözüm bekleyen Yenikent'in sorunları bir kez daha ele alındı. Bölgenin sorunlarının yer aldığı dosya, bugün Belediye Başkanı İsmail Bayram'a teslim edildi. Kalıcı Konutlar Derneği Başkanı Mehmet Bilgin ve yönetim kurulu üyeleri bugün Başkan İsmail Bayram'ı ziyaret ederek Yenikent'i ele aldı. Ziyaret sırasında Başkan Bayram'a görevinde başarılar dileyen dernek üyeleri, Yenikent'in sorunlarının bu zamana kadar devamlı ertelendiği ama bundan sonra bu sorunların ertelenmeden giderilmesi gerektiğini ifade etti.

“Bu zamana kadar hep bekletildik.”

Dernek Başkanı Mehmet Bilgin de zamanında sorunları gerekli yerlere ilettiklerini ama hep bekletildiklerini belirterek “Yenikent'in çözülmeyi bekleyen ciddi sorunları bulunuyor. Bu sorunlar konusunda sizden destek istiyoruz. Ne gerekiyorsa yapacağınıza da inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bilgin, konuşmasının ardından dosyayı Başkan Bayram'a iletirken Bayram, kendisine verilen dosyayı dikkatli bir şekilde inceleyerek notlar aldı.

“Belediye sınırlarındaki alanlarda çalışmalar başladı.”

Sorunların kendilerinin de farkında olduğunu dile getiren Bayram, “Sorunların bulunduğu yerlerin tamamı bize ait değil. Yenikent'teki bölgelerin çoğu Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde. Bu nedenle Belediye olarak oralarda çalışma yapamıyoruz. Ama bizim sınırlarımız içindeki bölgelerde zaten çalışmalara başladık.” ifadelerini kullandı.

Derneğin Başkan'a ilettiği dosya içerisinde Yenikent'in izolasyonundan park ve bahçelerine, ışıklandırılmasından temizliğine, Belediye'nin birimlerini bölgeye açmasından çocuk parklarına göre pek çok sorun bulunuyor.