Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2013 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı bir önceki toplantı alınan karar gereğince Kocaeli Ramada Otel’de yapıldı. Toplantının başkanlık divanını Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan, Kocaeli Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Bolu Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu oluşturdu. Toplantının Divan Başkanlığını ise Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan yaptı.
Başkanlık Divanı’nın oylama usulünü belirlemesinden sonra Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Konseyi Üyesi Halit Uçar ve Sakarya Ticaret Odası Meclis Başkanı Akgün Altuğ’un aday olduğu seçimlerde iki turlu oylama yapıldı. İlk tur oylamada Halit Uçar 38, Akgün Altuğ 27, Ayhan Zeytinoğlu 24 oy aldı. İkinci tur da yapılan oylamada Akgün Altuğ 45, Halit Uçar 40 oy aldı. Seçimler sonucunda Sakarya Ticaret Odası Meclis Başkanı Akgün Altuğ, MARKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Konseyi Üyesi Halit Uçar ise MARKA Kalkınma Kurulu Başka Vekili seçildi.
Kalkınma Kurulu Başkanlık seçiminden sonra MARKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Candan Umut Özden’in 2013 yılı ajansın altı aylık Ara Faaliyet Raporu’nun sunumunu yapmasıyla toplantı sona erdi.
Öte yandan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olan Kalkınma Kurulu bölgenin sorunlarını ve fırsatlarını değerlendirme konusunda tavsiye kararları alıyor. Kalkınma Kurulu kamu (valilikler, yerel yönetimler, üniversiteler, vb.), özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından (dernekler, vakıflar, odalar, vb.) seçilmiş toplam 100 kişiden oluşuyor.

 

Haber; C.ÜSTÜNER