İstanbul’dan Ankara’ya, Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık zulmüne dur, demek için yürüyen Uygur Türkleri, 2 gündür Düzce’de çeşitli sendika ve partileri ziyaret ediyor. Kamu-Sen Düzce Şubesi de yaşanan bu zulme dikkat çekmek amacıyla Avni Akyol Parkı’nda Zabıta Noktası olarak bilinen bölgede bir basın açıklaması yaptı.

“Sözde insan hakları savunucuları susmakla yetiniyor”
“Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır” diyen Şişman şunları kaydetti:

“Neredeyse 250 yıldır Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken başta İslam ülkeleri ve Birleşmiş Milletler yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir.”



“Türk kanı haber değeri dahi taşımamaktadır”
Türkmen soydaşlarımızın toplama kamplarında tecrit altında tutulduğunu ve türlü işkencelere maruz bırakıldığına dikkat çeken Şişman, şu ifadelerde bulundu:

“Ne hikmetse bu vahşet, basın yayın organlarının ilgisini çekmemekte, birçok basın kuruluşu için akan Türk kanı haber değeri dahi taşımamaktadır. Ne Batı’da ne de Türkiye’de işgal altındaki Türkistan’ın çığlığı bir türlü duyulmamakta, akan kan Türk’ün olunca kulaklar sağır, gözler kör olmaktadır.



“BM ya susmakta ya da gerçeklere gözlerini kapatmaktadır”
Birleşmiş Milletler; Temel İnsan Hakları Sözleşmesi, Soykırımın Önlenmesi ve Savaş Suçlularının Cezalandırılması Sözleşmesi ve Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi ile tüm insanların can ve mal güvenliğini teminat altına almıştır. Oysa bugün Birleşmiş Milletlere üye devletlerin gözleri önünde Müslüman kanı akıtılmakta, insanlık suçu işlenmektedir. Birleşmiş Milletler insanlığın etrafında mı yoksa küresel güçlerin ortak çıkarları etrafında mı birleşmiştir? Doğu Türkistan’da akıtılan bu kanı durdurmak, yaşanan insanlık dramına son vermek insanlığın üzerine düşen tarihi bir sorumluluktur. Ama BM ya susmakta ya da gerçeklere gözlerini kapatmaktadır.

“Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz”
Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam’ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ