21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajları yayımlandı. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz”

“Değerli basın mensubu ve gazeteciler kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması adına mesai gözetmeksizin her durum ve koşulda görevlerini icra etmek için büyük bir özveri ve itina göstermektedir. Çağdaş ve demokratik bir ortamın oluşturulmasında ve sürdürülmesinde basın organlarının ve çalışanların yeri yadsınamaz. Gerektiğinde halkın sesi, gerektiğinde de kamunun bilgilendirme görevini üstlenen basın mensuplarımız, kamu görevlileri ve vatandaşlarımız arasında gönül köprüsü kurarak birlik ve beraberlik duygularımızın korunmasında ve devam ettirilmesinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Düzce Üniversitesi olarak; her türlü takdiri hak ededen basın yayın organları içerisinde yer alan; köşe yazarından sayfa editörüne, muhabirinden kameramanına, spikerinden kurgucusuna, matbaacısından dağıtıcısına kadar adını sayamadığımız daha birçok görevi üstlenen gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

“Yönetenlerle halk arasında köprü görevi görüyorlar”

Küresel Gazeteciler Konseyi Düzce İl Temsilcisi Fatih Melih Maradit ise şu ifadelere yer verdi:

“Büyük bir emek harcayarak olayları, gelişmeleri hızlı bir şekilde halkla paylaşan, sorunları yerinde tespit ederek çözümünü sağlamak amacıyla fedakârca çalışan gazeteciler, yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi görmektedir. Dolayısıyla gazeteciler bir şehrin ve toplumun kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıyor ve fedakârca kendilerini ortaya atmaktan geri durmuyor. Bu bakımdan; tarafsız, özgür ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en faydalı mesleklerden biri olmasının göz ardı edilmemesi gerekmektedir. İlimizde de, ailesiyle geçireceği zamanı bile feda ederek neredeyse günün her saatinde, fedakârca çalışıp bölgemizdeki, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak, yönetenlerle halk arasında köprü görevi gören, bu uğurda kimi zaman tehditlere bile maruz kalan ve ayrıca her türlü ekonomik zorluklarla da mücadele eden değerli meslektaşlarımın 21 Ekim Gazeteciler Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

"ŞEHİT DÜŞEN GAZETECİ KARDEŞLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Mhp İl Başkanı İlhami Caboğlu'da şöyle bir mesaj yayımladı;

"Gece gündüz vefakar ve fedarkarca çalışan, Türk demokrasinin yanında saf tutan, Türk milleti için Türkçe yazan, çalışan, emek veren başta Düzce İlimizin kıymetli basını olmak üzere tüm basın mensuplarını tebrik ediyor, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyor, şehit düşen gazeteci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."