Hamidiye Mahallesi'nde 31 Mayıs 2009 tarihinde meydana gelen vurgun olayının sonucunda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Cengiz Söylemez'in ardından evinin bahçesinde kurşun yağmuruna tutulan ve ağır yaralanan Yunus Poyraz da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Diğer taraftan cinayet olayının üzerindeki sis perdesi aralandı. Olay sonrası kayıplara karışan cinayetin failini bulmak için geniş çaplı araştırma başlatan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Şüphelinin yakalanmasıyla birlikte olayın nedeni de gün yüzüne çıktı. Alınan bilgilere göre cinayet, uyuşturucu alışverişi nedeniyle meydana geldi. Cengiz Söylemez ile Yunus Poyraz'ın vücudunda çıkan kurşunların aynı silahtan çıktığı da tespit edildi.

Cinayet olayı ise Hamidiye Mahallesi'nde yaşayan Poyraz ailesinin evine gelen ve kimliği açıklanmaya bir kişinin, evin bahçesinde oturan Yunus Poyraz ve arkadaşı Cengiz Söylemez ile tartışmasıyla başlamıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahına sarılan şahıs, Yunus Poyraz ve arkadaşı Cengiz Söylemez'e kurşun yağdırmıştı. Yunus Poyraz, aldığı kurşun yaralarıyla ağır yaralanırken arkadaşı olay yerinde hayatını kaybetmişti