“Tehditler önlem mi aldırdı?”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, tartışma yaratacak bir icraata imza attı. Belediye binasında makam odasının bulunduğu kattaki koridora yüksek güvenlikli otomatik kapı yerleştiren Başkan Keleş, Özel Kalem Müdürlüğü ile makam odasına giriş için kullanılan kapıların görünmesini engelleyecek şekilde camdan duvar ördürdü. Başkan Keleş’in böyle bir adımı neden attığı konusunda henüz kamuoyuna açıklama yapılmazken güvenlik kapısı, akıllara “Tehditler önlem mi aldırdı?” sorusunu getirdi.

Belediye Meclisi'nin dün akşam yapılan oturumunda özellikle son iki aydır sosyal medyada kendisine yönelik hakaret ve tehdit içerikli tepkiler aldığını söyleyen Başkan Keleş’in bu gelişmeler ışığında böyle bir adım atmış olabileceği tahmin ediliyor.

Belediye içinde de yüksek koruma

Öte yandan Başkan Mehmet Keleş’in belediye dışındaki ziyaret ve toplantılarında kendisini adım adım takip eden korumalarının artık belediye binasında da yakın takipte olduğu yine son toplantıda dikkat çekti. Ayrıca Düzce Belediyesi'nde görevli özel güvenlik personellerinin de ekstra güvenlik tedbiri alarak Başkan Keleş’i koruduğu görüldü.

Ulaşmak zorlaştı

Başkan Keleş'in yeni güvenlik hamlelerinin vatandaş cephesinde nasıl karşılanacağı zamanla belli olacak. Her gün yüzlerce vatandaşın başkan ile görüşebilmek için belediye kapısını aşındırdığı bilinirken, artık Başkan'a ulaşmak eskisi gibi kolay olmayacak. Keleş'e yöneltilen ‘Başkan’a ulaşmakta zorlanıyoruz. Ne zaman kendisini görmek istesek makamında bulamıyoruz.’ şeklinde bilindik eleştirilerin bu yeni uygulamayla daha da artacağı düşünülüyor.

“Başkanlık kapım 7/24 açık olacak” demişti

Diğer yandan 2014 yerel seçimlerinin ardından bütün Düzceliler'in belediye başkanı olacağını belirten Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 24 saat vatandaşın hizmetinde çalışacağını şu sözlerle anlatmıştı: “Artık AK Partinin belediye başkan adayı değil hangi partiden olursa olsun bütün Düzcelilerin belediye başkanıyım. Başkanlık kapım kuracağım yepyeni ve güçlü bir ekiple, 7/24 vatandaşlarımıza ve onların taleplerine açık olacaktır.”

Haber:Y.SEVER