Düzce’ye Demir yolu getirilmesi ile ilgili  geçtiğimiz aylarda Akçakoca’da yapılan halk toplantısı ile başlayan süreç, Devlet Demir Yollarının proje öncesi bölgede yapacakları çalışmaların masaya yatırıldığı  toplantı ile devam etti.

 

Düzce Valiliği Toplantı salonunda yapılan toplantıya Düzce Valisi Bülent Kılınç, Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Devlet Demir Yolları APK Dairesi Başkan Yardımcısı Necmettin Baş, TCDD APK dairesi şube Müdür Yardımcısı Orhan Apaydın,Ticaret Dairesi şube Müdürü Hakan Bağcı.,İnşaat Dairesinde Mühendis Kutluay Gündoğdu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Organize Sanayi Müdürü Sıktı Üzmez, Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü İlyas Danış katıldı.

 

Sakarya Arifiye tren istasyonundan itibaren Hendek ve Düzce güzergahında yapılması düşünülen tren yolu için düğmeye basıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, demiryolunun taşıma maliyetlerini düşürücü etkisine  vurgu yaparak, Düzce’ye demiryolu gelmesinin olumlu bir gelişme olacağına inandığını söyledi.

 

 

TCDD APK Dairesi Başkan Yardımcısı Necmettin Baş, Türkiye’deki 10 Bin kilometre demiryolununda yılda 22 Milyon ton yük, 25 Milyon yolcu taşındığını, banliyo seferleri de bu sayıya katıldığında yıllık 75 Milyon yolcuya ulaşıldığını dile getirdi.  Necmettin Baş, Düzce’ye demiryolu gelmesi taraftarı olduğunu, gerek hükümet nezdinde, gerekse yerelde destek beklediğini ifade etti.

 

 Henüz etüt çalışması aşamasında olan proje için hazırlanan toplantı basına kapalı olarak devam etti.