Bolu’da, Yığılca İlçesi sınırlarından geçen Karadere kaynak sularını içme suyu şebekesine aktararak şehrin şu ihtiyacını karşılayacak olan ve Yığılca İlçesine bağlı Kırık Köyü Paşabükü mevkiine inşa edilen 3 bin 635 metrelik tünelin açılışı gerçekleştirildi.

Tünelin açılışına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve bürokratlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Haziran ayında Bolu'yu memba suyu ile buluşturacağız. Bugün DSİ olarak projenin diğer kısımlarının inşasına hızlı bir şekilde başlayacağız." ifadesini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Karadere Tüneli hakkında bilgiler vererek, şöyle devam etti:

"Bu suyu İstanbul'un su havzası olmaktan çıkartarak Bolu'muza kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tünel yaklaşık 3 bin 700 metre. Tünelin açılması yaklaşık 32 milyon liraya mal olmuş. İç kaplama maliyeti de yaklaşık olarak 25 milyon lira civarında tuttu. Yani 60 milyon liraya yakın bir harcama yapıldı buraya. Bundan sonra deredeki suyun tünele aktarılması için bir regülatör yapılacak. Tünelin içinden boru hattı geçecek. Toplam boru hattı uzunluğu 12,7 kilometre. Bu hiçbir katkı maddesi koyulmadan içilebilecek bir su."

HABER: Savaş ARI