Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını ile mücadele amacıyla getirilen yeni tedbir ve kısıtlama kararlarının ardından Düzceliler evlerine kapandı. Vakitlerinin birçoğunu evlerinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlar geçtiğimiz yaz başından bu yana Düzce Merkez’deki mahallelerde yaşanan susuzluk problemiyle bir kez daha yüzleşmek zorunda kaldı.

Atılan tüm adımlara rağmen bir türlü kalıcı ve etkin bir çözüm bulunamayan Düzce’nin su sorunu nedeniyle Öncü Haber Merkezi’ne ve 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na farklı mahallelerden vatandaşlar akmayan musluklarının videolarını ulaştırarak duruma isyan etmeye devam ediyor.

Son olarak Çay Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar gün boyu yoğun şekilde Öncü Haber’e ulaşarak günlerdir süregelen susuzluk probleminden yakındı. Üstelik vatandaşların iddialara göre Düzce Belediyesi’ni arayarak durumu bildirmelerine rağmen her seferinde farklı bir bahane cevabı aldılar.

Kronik hale gelen sorun nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyleyen ve koronavirüs nedeniyle 1 haftadır evinde karantina altında olan bir vatandaş, “Çay Mahallesi’nde oturuyorum. 1 haftadır evde karantinadayız ailecek. Sağlık Bakanlığı'ndan temizlik hakkında uyarılarına rağmen her gün su kesintisi yaşıyoruz. Çok zor durumdayız. Yetkilileri aradığımızda ise her seferinde başka türlü bahaneler buluyorlar” sözleriyle belediyeye soruna çözüm bulma çağrısı yaptı.

Su sorunu nedeniyle yaz başından beri susuzluk çektiklerini belirten başka bir vatandaş ise, “Çay Mahallesi’nde oturuyorum. Sular sık sık kesiliyor. Geldiğinde ise çok az akıyor. Belediyeyi defalarca kez aramamıza rağmen her seferinde yok boruda patlak var yok değiştiriyoruz diye bizi oyalıyorlar. Artık buramıza kadar geldi” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN