Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Düzce ziyaretine ilişkin ilk somut adımlar atıldı. Bakanlık talimatı ile Düzce’ye gelen Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür ve teknik ekibi yol ve kavşak çalışmalarını yerinde değerlendirdiler. Düzce Belediyesi’nin talebi üzerine Karayolları ekibi Düzce Otoyol girişi Köprülü Kavşak, Gümüşova-Düzce yapım ve onarım, Yeni Hal Kavşağı ve Çoban Kavşağı’nda incelemelerde bulundular. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Bakan Binali Yıldırım’a özellikle D-100 üzerinde kavşaklar üzerinde talepte bulunduklarını hatırlatarak, ‘ Bu konuda Etüd ve Proje Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projeler vardı. Bu konuda olumlu sonuçlar aldık ve Çoban Kavşağı için hazırlanan proje haftaya Bakanlığa teslim edilecek. Proje Bakanlığın 2010 yılı programına alınacak. Bununla birlikte Hal kavşağı, KSS giriş noktaları ile Kervan Bağlantı Yolu Kavşağı için de korkulukların yapılması ve çizgilerin hazırlanması konusunda da karar verildi’ dedi.
Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgür ise Genel Müdürlüğün Bolu-Düzce- Gümüşova- Ereğli arasında uygulanan 5 projesi olduğuna işaret etti. Özgür, kavşak ve otoyol bağlantıları konusunda da çalışmaların yapıldığını ifade ederek D-100 Düzce Bölümü için Kervan, Çoban kavşağında düzenlemeler yapılacak. Çoban kavşağında alt geçit yapılması programa alınıyor. Kervan kavşağında da korkuluk ve çizgi yapılması için karar alındı. Düzce otoyol girişi köprülü kavşak için de çalışmalar son aşamasına geldi’ Düzce’nin D-100 karayolu , kavşak ve bağlantı yolları için yoğun tempoda çalışıldığına dikkat çeken Karayolları 4. Bölge Müdürü Özgür ‘Düzce en geç iki yıl içinde modern bir ulaşım ağına sahip olmuş olacak’ dedi.
İncelemelere katılan Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan da çalışmaların olduğu yerlerde tespitlerin yapıldığını ve köy bağlantı yolları ile Çilimli'nin kavşak sorunu ve Gümüşova'daki dal Çık projesini değerlendirdiklerini ifade etti. Aslan ayrıca Taşköprü kavşağı, Kabalak ve Akçakoca yollarında incelemelerde bulunulduğunu sözlerine ekledi.