Düzce Diyanet İşleri tarafından başlatılan uygulamayla Rusya Federasyonu Kabartay Balkar Cumhuriyeti ile kardeş şehir oldu.

Bu kapsamda Rusya Federasyonu Kabartay Balkar Cumhuriyeti Din işleri Başkanı ve Nalçik Şehri Müftüsü Enes Pşihaçev, Düzce İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın davetlisi olarak Düzce’ye geldi.

İki müftü Düzce Belediye Başkan vekili Mehmet Özden’i makamında ziyaret ettiler. Rusya Federasyonu Kabartay Balkar Cumhuriyeti Din işleri Başkanı Enes Pşihaçev, din konusunda çocukların iyi bir eğitim alabilmesi için yardıma ihtiyaçları olduklarını belirterek İstanbul'da düzenlenen hac sempozyumu için Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Pşihaçev, bu kapsamda İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından Düzce'ye davet edildiklerini de ifade etti.

Pşihaçev ziyareti sırasında yaşadıkları Nalçik şehrindeki camilerde bir çok sorun olduğunu, çocuklarının iyi bir dini eğitim alamadıklarını ve bu konuda yardıma ihtiyaçları olduğunu belirterek bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığının kendilerine Düzce'yi kardeş şehir olarak seçtiğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Düzce Belediye Başkan Vekili Mehmet Özden Kardeş Şehir Müftüsü Enes Pşihaçev’e Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in resminin bulunduğu bir plaket hediye etti.

Nalçik Müftüsü Enes Pşihaçev ve Düzce Müftüsü Alaaddin Gürpınar daha sonra Düzce Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda Düzce ve çevre ilçelerde görev yapan din görevlileri ile bir araya gelerek tanışma ve bilgi alışverişi konusunda toplantı yaptılar. Toplantı öncesi Müftüleri Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük karşıladı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Gürpınar, Din anlamında bir kardeş şehirlerinin olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu kardeşlik kapsamında ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. Düzce İl Müftülüğü, kardeş şehir seçilen Nalçik'te bir caminin donanımının temin edilmesi işini üstlenecek.