Gölyaka sınırları içerisinde bulunan Kardüz Yaylası'na yatırımcı çekmek için girişimler sürüyor. Düzce'nin en yüksek yaylalarından biri olması nedeniyle kış turizmi için biçilmiş kaftan konumundaki Kardüz’e uzun bir aradan sonra geçtiğimiz hafta yine bir teknik inceleme gezisi yapıldı.



Teknik gezi düzenlendi
Aynı zamanda Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olan Kardüz Yaylası’na düzenlenen geziye, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Türkiye Kayak Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Haydar Çetinkaya, Düzce Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dernek Başkanı Doç. Dr. Erkan Dinçer, Düzce MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsa Şengüloğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri katıldı.



Federasyon temsilcisi hayran kaldı
Kardüz Yaylası’nı yerinde inceleyen Türkiye Kayak Sporları Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Haydar Çetinkaya ziyaret sonrasında bir değerlendirmede bulundu.  Türkiye’de iklim değişikliğine bağlı olarak bu kış mevsiminde kar sezonunun zayıf geçtiğini belirten Çetinkaya, gözde kayak merkezlerindeki durumun aksine Kardüz Yaylası’nda kar seviyesinin ve kalitesinin yerinde olduğunu vurguladı.

Yatırımla gözde bir adrese dönüşecek
İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehrin arasında bulunan Kardüz Yaylası’nın yapılacak yatırımlarla parmakla gösterilecek kayak merkezlerinden birine dönüşeceğine işaret eden Türkiye Kayak Sporları Federasyonu Temsilcisi Haydar Çetinkaya, bunun için gereken girişimlerin başlatılacağı sinyalini verdi.



Çetinkaya ayrıca yatırımcı çekilerek tesisleşme sağlandığında Kardüz’ün yakın gelecekte kış sporlarının yanında kongre, serminer ve alternatif doğa sporlarının merkezi haline geleceğini ifade etti.



Bir kış daha yatırımsız geçmesin!
Öte yandan kayak sektörünün bir bölgenin turizmde gelişmesine büyük katkı sağladığı ortadayken, Düzce’de kış ve kayak turizmine uygun olan Kardüz Yaylası’nın iyi değerlendirilmesi ve doğru tesislerin kurulması noktasında siyasiler, idareciler ve sivil toplum örgütlerinin artık daha etkin şekilde çalışmalar yürütmesi ve bir kış sezonunun daha yatırımsız geçmemesi umut ediliyor.



Haber: C. ÜSTÜNER