Dershaneler, özel öğretim kursu adı altında tanımlandı. Anayasa Mahkemesi-AYM dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemeyi iptal etmişti. Bakan Avcı, AYM kararı sonrası dershanelerle ilgili idari bir düzenlemeye gidileceğini açıklamıştı. Avcı, düzenlemenin detaylarını düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.
"Dershanelerle ilgili boşluğu yönetmelikle kapatacağız" diyen Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin "Anayasa Mahkemesi'nin iptaldeki temel kriteri ölçülülük" diye konuştu.
Nabi Avcı şöyle devam etti: “Özel öğretim kurumlarıyla ilgili yeni yönetmeliği Başbakanlık’a gönderdik. Yarın muhtemelen Resmi gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Yönetmelikte dershane diye bir kavram yok.  Türkiye'de eğitim-öğretim faaliyeti gösteren tüm kurumları denetlemekle yükümlüyüz. Okul dışı eğitim almak isteyen veli ve öğrencilerin ihtiyaçları için "Özel Öğretim Kursları" ad altında düzenleme yaptık.”
- Talim Terbiye Kurulu, hangi programlarda ders verileceğini programlara göre düzenledi. Bu programlardan en fazla 3 tane seçilecek.
- Özel öğretim kurumuna dönüşen liseler hafta arası kendi öğrencilerine hafta sonu da mezun öğrencilere kurs verebilecek.
- Kurslardaki sınıfların mevcudu en fazla 16 olabilecek.
- Öğretime devam eden çocuklar için kurslar yalnızca cumartesi günü verilecek. Pazar günleri ders olmayacak.(Kaynak:Milliyet)