Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi’nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında şiddeti önlemeyle ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. İl Müdürlüğü görevlileri tarafından muhtarlara çalışmalar hakkında bilgi verildi ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin hizmetleri anlatıldı.



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım şiddet vakalarının toplumda örnekleriyle karşılaşıldığını ifade ederek problemlerin karmaşık hale gelmesiyle çözümün zor hale geldiğini söyledi.

Yıldırım, zorlukların üstesinden gelmenin yolunu topyekün mücadele etmek olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Muhtarlarımız toplumun kılcal damarları olarak her kesime ulaşıyor. Göremediğimiz, ulaşamadığımız her şeyin farkındasınız. Vatandaşları bizden daha iyi gözlemliyorsunuz. Bu nedenle sizlerle yapacağımız işbirliğini çok önemsiyoruz. Sizlerden gelen ihbarlar, bilgiler titizlikle değerlendiriliyor. Değerlendirmeleri vatandaşlarımıza hizmet olarak yansıtmak için gayret gösteriyoruz. Şiddetin ortadan kalkmasını istiyoruz. Yasal düzenlemeler yapıldı. Bütün hedefimiz, birlikte koruyucu ve önleyici tedbirleri gerektiği şekilde alıp mücadele etmek gerekiyor.”

Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Yaşar Çengel ise desteklerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım’a teşekkür etti.