Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzce Belediyesi tarafından 2020 yılında yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı. Mahallelerde yapılan yeni yollar, yeni yapılacak parklar ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Kasapoğlu, “Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.



“Şuan hızlı şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz”
Hızlı şekilde çalışmalara devam edildiğini belirten Kasapoğlu şöyle konuştu: “Şuanda ana yolları alternatif olarak kuzey bölgelerinden açmış olduğumuz yeni yollar var bunun dışında güney taraflardan da çay mahallesi, Ağa Mahallesi’nden de açımına devam edeceğimiz yollar var. Bir kaç tane yapmamız gereken kamulaştırma işlemi var onların hazırlığını yapıyoruz şuan hızlı şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim hedefimiz bu sene içerisinde özellikle 20 metre ve üzerindeki yolların tamamlanması tabi bunların bir kısmının da tamamlanmamış imar uygulamaları var. Onları da bir taraftan bitirmeye gayret ediyoruz. En azın bu yıl içerisinde yol açımlarını tamamlayıp alt yapı işlemlerini başlatıp önümüzdeki yıl içerisinde de asfaltlanıp kullanıma başlamak istiyoruz. Biz ne kadar alternatif yol açabilirsek yüksek kademeli yolları faaliyete geçirebilirsek merkez bölgesindeki trafiği de hafifletmiş oluruz. Bunun bilinci ile zaten iş programımızı hazırlıyoruz şuanda da devam ediyoruz.”
 




“Hangi bölgede nasıl bir çalışma yapabiliriz inceliyoruz”
Mahallelere yapılacak parklar hakkında bilgiler veren Kasapoğlu şunları ifade etti: “Özellikle net bir bölge telaffuz etmeden şunları söyleyeyim bizim aslında park alanlarının ve park gibi donatı alanlarının hem kapasite ve erişilebilirlik açısından belli yeterlilikte olması gerekiyor. Biz ilk etapta mevcut imar planlarımız üzerinde eksik kalan bölgelerin tamamlanmasını yapıyoruz. Sonrasında fen işleri park bahçe ekiplerimiz ile beraber bunların çalışmalarına başlıyoruz. Net rakam telaffuz edemiyorum fakat ilk geldiğimiz aylarda Darıcı mahallesinde park açmıştık Ağa Mahallesi tarafında hazırlığını yaptığımız bir park vardı. Bunun dışında küçük ölçekli parklar var tabi. Vatandaşlardan park ve spor salonları için talepler gelmişti her talep gelen bölgede imar planlılarına baktık. Hangi bölgede nasıl bir çalışma yapabiliriz diye bunları inceledik.”
 



“Mahalle konaklarıyla ilgili verdiğimiz sözler vardı”
Mahalle konakları hakkında verilmiş bir sözlerinin olduğunu belirten Kasapoğlu şunları söyledi: “Mahalle toplantılarında ikinci etaba başlayacağız bunları halletmemiz lazım. Mahalle konaklarıyla ilgili verdiğimiz sözler vardı. İlk etapta uygulamaya kolayca geçirebileceğimiz alanları gündeme aldık.” Şuanda 9 tane mahalle konağı var eksik muhtarlık binalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Yoğun şekilde devam ediyor çalışmalarımız.”