Mehmet İbrahimoğlu'nun sunduğu “Son Nokta” programına katılan AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, kendisiyle ilgili devamlı eleştirilerde bulunan AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin ve Çilimli'den Belediye Başkanı adaylığı geri çekilen Hüseyin Çelebi ile ilgili eleştirilerde bulundu.

“Şahin, kendi bölgesindeki işlere baksın.”

Yaptığı her basın açıklamasında Milletvekillerinin Düzce için herhangi bir çalışma yapmadığını ve Vekillerin halkın içine karışmadığını belirten AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'e tepki gösteren Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, “Birol Şahin önce kendi bölgesindeki çalışmalara baksın. Biz Milletvekili olarak Düzce'nin sorunlarını yakından takip ediyoruz ve yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. İlçe Başkanı olarak bizi hedef alacağına ilçem için neler yapabilirim diye düşünürse daha faydalı olur. Onun işi kendi bölgesine bakmaktır. Bizimle ilgilenmesine hiç gerek yok.” ifadelerini kullandı.

“Kesin karar alınmadan hareket etti.”

Özellikle aday açıklaması sırasında çok tartışılan Çilimli'den AK Parti'nin Belediye Başkanı olarak Hüseyin  Çelebi gösterildikten sonra yeniden yapılan anketlerle Çelebi yerine Muhsin Yavuz'un ilçeden aday gösterilmesi konusuna da değinen Kaşıkoğlu, “Aday açıklamasında son dakikaya kadar her şey değişebilir. Bu yüzden alınan telefonlarla, edinilen bilgilerle ben aday oldum demek yanlıştır. Yapılan çalışmalar Muhsin Yavuz'un aday olması yönündeydi ve Genel Merkez de bu şekilde karar verdi. Çelebi'nin alınan karara saygı duyması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Çelebi, telefonla Kaşıkoğlu'na cevap verdi.

Kaşıkoğlu'nun açıklamalarının ardından telefonla canlı yayına bağlanan Hüseyin Çelebi, adaylığı konusunda çarpıcı iddialarda bulundu. Çelebi, “Benim aday olduğumu öğrenmem dedikodu değildir. Bizzat AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan beni arayarak aday olduğum müjdesini vermiştir. Benim adaylığımı destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bir anda niçin kararın değiştiğini de anlamış değilim.” dedi.