Prefabriklerin kaldırılması konusunu gündemine alan ve konu ile ilgili olarak Düzce Valisi Bülent Kılınç ile bir görüşme yapan Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, görüşmede vardıkları sonuçları ve yapılması gerekenleri bir basın toplantısı yaparak açıkladı.

 

Vali Kılınç ile aynı bakış açısından olayları görmekten mutlu olduğunu söyleyen Kaşıkoğlu, depremin üzerinden dokuz yıl geçtikten sonra bu yapılarda oturanlar olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

 Bu prefabriklerde yaşayanların bazılarının hiçbir sosyal güvencesi olmayan yoksullardan  oluştuğunu söyleyen Kaşıkoğlu, öte yandan ihtiyacı olmayan kişilerin de burada oturduğunu söyledi.

 

Vali Kılınç ile  gerçekleştirdiği görüşmede, ihtiyacı olmayanların bir an önce çıkarılmasının ardından  geride kalanların Kiremitocağı prefabriklerine yerleştirileceğini, burasının gerekli hijyen ve güvenlik altyapısının hazırlanacağını belirten Kaşıkoğlu, buradan vatandaşları tam anlamıyla kurtarılamasa bile, koşullarının iyileştirilmesinin mümkün olabileceğini söyledi. Kaşıkoğlu, ilk aşamada Fevzi Çakmam ve Gümüşpınar prefabriklerinin kaldırılarak  üç bölgenin ikisi ile ilgili sorunun  çözüleceğini ifade etti.

 

Valiliğin verdiği tarihin geçerli olduğunu, bu tarihte tüm bu çalışmaların tamamlanacağını söyleyen Kaşıkoğlu,  Kiremitocağı prefabriklerinin de zaman içinde kaldırılacağını, ancak son aşamada burada kalanlar için TOKİ marifetiyle peşinatsız uzun vadeli sosyal konutların yapılacağını, bu işe kendisinin aracı olacağını söyledi.

 

 

Kaşıkoğlu, bu prefabriklerde ihtiyacı olmadığı halde oturanları en iyi buralarda yaşayanların bildiğini söyleyerek, prefabrik sakinlerini bu gibi kişileri valiliğe bildirmeye davet etti.