Köydes ödeneğinde bu yıl yaşanan büyük azalmanın yankıları sürüyor. Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun’un ödeneğin azlığı ile ilgili eleştirilerine Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu’dan yanıt geldi.Kaşıkoğlu Köydes ödenek tutarında yaşanan düşüş ve söz konusu ödeneğin yeterli gelmeyeceği eleştirileri ile ilgili olarak ödeneğin talep ile ilgisi olmadığını söyledi.

 

Yollar başta olmak üzere illerdeki bazı göstergelerin durumuna göre bu rakamlar belirleniyor. Düzce’nin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için değil 5-10, 50 trilyon ödeneğin de yetmeyeceğini söyledi. Gelen ödenek az diye üzülmenin yersiz olduğunu belirten Kaşıkoğlu, vali, il özel idaresi, İl Genel Meclisi, Köylere Hizmet Götürme Birliği ile muhtarların bir araya gelerek, gelen paranın en rantabl şekilde nasıl değerlendirileceğine bakılması gerektiğini dile getirdi.

 

 Kaşıkoğlu, bu bütçede alt yapı ve enerji yatırımları için ayrılan payın gözükmediğini de ifade etti. 2002 yılında göreve geldiklerinde İl Özel İdaresi’nin kasasında 100-200 milyar ödenek bile bulunmadığını hatırlatan Kaşıkoğlu, enerji altyapısı yatırımları için ilimize 500 milyon YTL daha ödenek ayrıldığını, bunun bütçede görünmediğini ifade etti.

 

İlimizin yedi ilçesindeki köy yollarının yüzde 95 oranında tamamlandığını, coğrafi bakımdan da diğer illere göre daha düzenli bir yapıya sahip olduğunu, ödeneklerin de tüm bunlara bakılarak belirlendiğini ifade eden Kaşıkoğlu, sadece Kastamonu’nun 1200 köyü olduğunu, yerleşiminin de oldukça geniş bir alana yayıldığını ifade etti. Beldes Ödeneklerini de unutmamak gerektiğini söyleyen Milletvekili Kaşıkoğlu, Köydes projesinin iktidarları ile hayata geçtiğini, bu ödeneklerin süreklilik arz edeceğini düşünmenin yanlış olduğunu ifade etti.