Kendisi de filyasyon ekibinde görev aldığı yakın dönemde yeni tip koronavirüse yakalanan Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in sunduğu ‘Güne Merhaba’ programına konuk olarak bugün itibariyle başlanan aşılama çalışmalarıyla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

“AĞIR HASTA OLMAYI ENGELLEMESİ BİLE BÜYÜK OLAY”

Sürecinin hayırlı olmasını dileyen Çavuş, “Tabi ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacak olması son derece önemli. Bir de bu aşının koruyuculuk oranlarıyla ilgili tartışmalar vardı. Bütün bu şeyleri bir kenara bırakalım. Bu aşının ağır hasta olmayı engellemesi bile başlı başına büyük bir olaydır” dedi.

“AŞILANMA SON DERECE ÖNEMLİ”

20 Aralık tarihinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık şehidi Hemşire Hamza Mesut Özaslan’dan bahseden Çavuş, “ Biliyorsunuz yakın zamanda hastanede çalışan bir kardeşimizi kaybettik. Şehit verdik Hamza kardeşimizi. O yüzden aşılamanın son derece önemli olduğunu ve sağlık çalışmalarımızı da aşılanması gerektiğine ve aşılanacaklarına inanıyorum.  Bu konuya ilgi göstereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“KASIM VE ARALIKTA KISITLI İMKANLARLA YOĞUN ÇALIŞTIK”

Vaka ve vefat sayılarının zirve yaptığı dönemde filyasyon ekibinde görev aldığı sürede koronavirüse yakalanan Çavuş, “Filyasyon ekiplerimizle hakikaten özellikle kasım ve aralık aylarında çok yoğun bir süreç geçirdik. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de koronavirüs vakalarından artmasından dolayı çok yoğun bir şekilde evlere gidip temaslıları tespit edip, hastalarımızın tedavilerine başlayıp ilaçlarına verdik. Çok yoğun bir süreçti. Kısıtlı imkânlarımızla yoğun bir şekilde il genelinde filyasyonu başarıyla gerçekleştirdik. Şu aşamada ülkemizde olduğu gibi Düzce’de de son derece vakalar azaldı. İnşallah bu şekilde devam eder. Aşılamalarla birlikte biz bu beladan yaz gibi kurtuluruz diye düşünüyorum” cümlelerini kullandı.

“HERKESİN SORUMLU HAREKET ETMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Neredeyse bir yıldır hayatı kabusa çeviren virüsün hala etkisini sürdüğüne dikkat çeken Çavuş, “Neredeyse 1 yıl oldu. Hala biz bununla uğraşıyoruz. Hem vatandaşımız mağdur hem de kahraman sağlık çalışanları izin bile kullanamıyorlar, emekli olamıyorlar ve istifa bile demiyorlar. Çoluğundan çocuğundan ayrı bir şekilde mücadele ediyorlar. Her yönüyse devletimiz bu süreçten zarar ediyor. Vatandaşına imkanlar sunmaya çalışıyor ama bir yerer kadar oluyor bunların hepsi de. Bütün bunları düşündüğümüz zaman herkesin biraz daha dişini sıkıp dikkat edip, ‘bana ne’ demeyip sorumlu ve duyarlı hareket etmesi son derece önemli” dedi.

“BU EK ÖDEMENİN KİME FAYDALI OLDUĞU BELLİ DEĞİL”

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarına yönelik kasım ve aralık aylarını kapsayan şekilde alınan ek ödeme kararını da değerlendiren Çavuş, “Bu daha yeni kasım-aralık aylarına ilişkin ek ödeme yapılacağına dair genelge valiliklere ve il sağlık müdürlüklerine gönderildi. Biz başından beri söylüyoruz. Sağlık çalışanlarına ek ödeme değil tek ödeme olması gerektiğini ısrarla vurguluyoruz. Bu yine sağlık çalışanları arasında ayırıma yol açmıştır. Çalışma barışını bozmuştur. Bu şekilde uygulamalar sağlık çalışanının motivasyonunu değil düşürmek düşürmeye yarıyor. Kime faydalı olduğu belli olmayan bir ek ödeme sistemidir. Bununla ilgili söylenecek çok şey var” diyerek alınan kararın yetersiz olduğunu savundu.

HABER: Mehmet GÜNESEN