Düzce’de Kurban Bayramı süresince toplu taşıma araçlarının uzun yıllar sonra ilk kez ücretsiz olmasına konuyla ilgili düzenlediği önerge ile öncülük eden MHP’li Belediye Meclis Ercan Katırcıoğlu, toplu taşımanın 18 Eylül Pazartesi günü ücretsiz olmasına ilişkin farklı bir gerekçe ile Meclis Başkanlığına yeni bir önerge verdi.

Sözlerine Kurban Bayramı süresince toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması teklifine olumlu yanıt verildiği için teşekkür ederek başlayan Katırcıoğlu, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 18 Eylül Pazartesi günü için toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasına yönelik hazırladığı önergenin gerekçesini şöyle ifade etti:

“Öğretmen ve öğrenci olarak yaklaşık 53 bin kişi trafiğe çıkacak. Servis araçlarının belirlenmediği, velilerin servis ayarlamadığı bu günde araç yoğunluğunun artacağı ihtimalini göz önüne alırsak 18 Eylül’de toplu taşımanın ücretsiz yapılmasıyla ilgili bir talebimiz olacak. Talebi değerlendirmeye alırsanız çok makbule geçer”

Katırcıoğlu’nun talebi üzerine açıklama yapan Meclis Başkanı Salih Keskinli Kurban Bayramı süresince toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması önerisinin ‘Belediye Başkanı yetkisindedir’ denilerek son sözü Başkan Keleş’e bıraktıklarını hatırlattı. Katırcıoğlu, Keskinli’nin açıklaması üzerine “siz başkanlığı şuan temsil ettiğiniz için size ilettim” yanıtını verdi. Önerge hakkında son sözü Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş söyleyecek.

Haber:Y.SEVER