D-100 Karayolu Gölyaka Sapağında yapılan kavşak düzenlemesinin tamamlanması ve trafik akışına açılması sonucunda hem D-100 hem de otoyol bağlantısı rahat bir şekilde sağlanmış oldu.
Kavşak yapım çalışması nedeniyle uzun bir süre otoyol bağlantısı Şaziye köyünden güçlükle sağlanıyordu. Uluslararası karayoluna yakışmayan bir bağlantı vardı.
Düzce Küçükmelen mevkinden itibaren Gölyaka sapağına kadar olan 7 km lik duble yolun tamamlanmasının yanı sıra kavşak düzenlemesi de bitirildi ve Kurban Bayramı arefesinde hizmete açıldı.
Yolun ve kavşağın hizmete girmesiyle birlikte otoyol ve D-100 karayolu bağlantısı sürücüler için kabus olmaktan çıktı ve artık rahat bir şekilde ulaşım sürdürülüyor.
Duble yolun orta refujunda müteahhit firmanın ekipleri yağmur yağışına aldırmadan su kanalları ve diğer eksiklerin tamamlanması için çalışmalarını hızla sürdürüyorlar.
Diğer yandan duble yol ve kavşak düzenleme çalışmalarının başlamasından itibaren tem otoyol bağlantısının sağlandığı Şaziye köyü girişinde bulunan esnaflar kavşak düzenlemesinin bitimiyle birlikte işlerinden büyük bir düşüş olduğunu, “Hareketin olduğu yerde bereket oluyordu. Artık eski alışverişleri yapamıyoruz.” dediler.