Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı basın açıklaması yaptı. "Cumhuriyetimizin 86.Yılını bu sene buruk kutluyoruz. Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Türk Ulusu Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuştur."dedi.
Sözlerine ,"Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize sorumluluk düşmektedir. Şehitlerimizin acısının tüm milletimizin yüreğini yaktığı bu günlerde, yoğunlaşan bölücü ve yıkıcı faaliyetlere ve ülkemizin iç barışını bozmaya çalışan, tahrikçi güçlere karşı dikkatli ve sağduyulu olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu ülkenin vatandaşı olan herkesin insanca yaşamasını sağlayan bir erdem olduğu bilinciyle, bağımsızlığımıza ve vatanımıza uzanmış ellere karşı verilecek en iyi cevap, birlik ve berberliğimizi sürdürerek beklentilerini boşa çıkarmaktır." diye devam etti.
"Gün, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, tam bağımsızlığına, kahraman Türk ordusuna, güvenlik güçlerimize, aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize sahip çıkma günüdür. Şehitlerimize saygı için; şehit ailelerinin acılarını paylaşmak, kahraman Türk Ordusu'na tam destek vermek, gazilerimize saygılarımızı sunmak, bölücü terörü, hainleri kınamak ve bölücülere, terör örgütlerinin paçavralarını sallayanlara ve bunlara göz yumanlara ders vermek için rengini aziz şehitlerimizin kanından alan bayrağımızı evlerimize, işyerlerimize, araçlarımıza asalım.Yüreğimizdeki vatan sevgisi, bayrak sevgisi, millet sevgisi ile hep birlikte en iyisini, en güzelini, bize yakışanı yapmaya devam edelim." diyen Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz diyerek sözlerine son verdi.