Teşvik yasasının kademeli olarak sona ermesine bir tepki de Desob’dan geldi.

Desob Başkanı Mustafa Kayıkçı, Teşvik yasasının süresinin uzatılması gerektiğini belirterek yasanın sona ermesinin ilimizi olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi .İstihdamı artırmak ve yatırımı özendirmek amacıyla çıkarılan teşvik yasasının süresinin uzatılmasını istediklerini belirten Kayıkçı, bu yasa kapsamında bulunan ilimizde istihdama önemli katkılar sağlanmış, birçok yatırım yapılmıştır. Teşvik yasasının sona ermesi yatırım kapsamında ki diğer iller gibi ilimizi de olumsuz yönde etkileyecektir. Yaşadığımız ekonomik kriz ortamında sürenin uzatılmaması halinde esnafımız ve sanayicimiz zor duruma düşecektir dedi.

 

Bugüne kadar bu yasa kapsamından istifade eden işletmelerimizin 31.12.2008 tarihinden itibaren bu teşviklerden yararlanma imkanları kalmamıştır diyen Kayıkçı, Teşvik yasası kanunu kapsamındaki ilimizde, gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri en az on işçi çalıştırmak koşuluyla teşvikten yararlanabilmekteydiler. Bu yasa işverenlerin istihdam maliyetini düşürmede önemli bir katkı sağlamaktaydı. Ancak yaşanan ekonomik kriz ortamında bu yasanın süresinin dolması, teşvikin kalkması piyasayı olumsuz yönde etkileyecektir. İşverenler maliyetleri düşürmek için ya işçi çıkarmaya başlayacaklar ya da kayıt dışı istihdama yönelecekler dedi

 

Üretim ve istihdamın olumsuz yönde etkilenmemesi, piyasanın rahat bir nefes alması açısından ilgili çalışmaların zaman kaybetmeden yapılmasını ve  belirsizliğin ortadan kalkmasını diliyoruz diyen Kayıkçı DESOB olarak bu konudaki gelişmeleri yakından takip ederek, ilimizin sayın milletvekillerine de bu konudaki endişelerimizi  iletmiş bulunmaktayız.  Teşvikten önemli ölçüde yararlanmış bir il olarak kendilerinden müjdeli haberi bekliyoruz açıklamasında bulundu.