Düzce’de kulaktan kulağa her gün yeni dedikodular yayılıyor. Filanca yerde ceset bulundu, filanca yerde kaçırılma girişimi oldu diye.
Bu haberlerin resmi kaynaklara aktarılan gerçekliliği bulunmuyor.Halen Hatice Arı olayının çözümlenememesi, Hatice’nin ölü yada dirisinin bulunamaması, çocuk sahibi anne ve babaları endişelendiriyor.
Hatice Arı olayı ile ilgili olarak üçüncü bir şahıs gözaltına alındı iddiaları ortaya atılırken bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil.
Özellikle anne ve babaların, annen hasta, baban hasta falan yerde seni bekliyor, filanca yerden seni çağırıyorlar gibi kandırmacalara inanmamaları konusunda çocuklarını uyarmaları gerekiyor.
Genellikle kız çocukların hedeflendiği kayıplarda çocukların isimlerinin bazen de anne ve babaların hatta yakınların bile isimlerinin de kötü niyetli kişiler tarafından bir şekilde öğrenildiği, bu isimler kullanılarak çocukları kandırarak bir yerlere götürmenin inandırıcı olacağı iddia ediliyor.
Eğitim öğretimde ikinci yarı yılın başlaması ile birlikte özellikle ilköğretim çağındaki çocukların anne ve babalar tarafından devamlı uyarılması, evine normal zamanından çok kısa bir süre bile geç gelen çocukları ile ilgili hemen araştırmaya geçilmesi, süre fazla uzamadan da emniyet güçlerine başvuruda bulunması gerekiyor.
Ülke genelinde kaybolan çocuk sayısının artması bu kayıplarında devamlı basında yer bulması kayıplar konusunda biraz daha tedirginlik yaratıyor.Bu tedirginliğin giderilmesindeki en büyük etken her halukarda ailelere ve okuyan çocuklar içinde öğretmenlere kalıyor.
Bu arada her okul önünde bulunan polislerde çocukların ilk etapta kendilerine sorun çıkartan kişilere karşılık danışılacak ve başvuruda bulunalacak kişiler olarak görülmesi gerekiyor.