Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Necmi Köroğlu, Muhtarlar Derneği’nde sosyal güvenlik ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Muhtarlara yönelik bilgilendirmede, sosyal güvenlik ile ilgili merak edilen konular hakkında detaylı açıklamalar yapan İl Müdürü Necmi Köroğlu, kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi için destek istedi.



Düzce SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, konuşmasında, kayıt dışı istihdamın çalışanlar ve kamu yönetimi üzerindeki etkilerinden bahsetti. Sigortalı olmanın anayasal bir hak olduğunu, muhtarlara sorumlu olduğu bölgelerde vatandaşlara Sosyal Güvenlik konusunda uyarılarda bulunarak kayıt dışı çalışmaların önüne geçilmesini isteyen Köroğlu, sosyal güvenlik ile ilgili hak ve yükümlülükleri konusunda bilgi almaları için Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne ve merkez müdürlüklerine yönlendirilmesi hususunda uyarılarda bulundu.
Daha sonra İl Müdürü Necmi Köroğlu muhtarlardan gelen soruları cevaplandırdı ve toplantı sonunda muhtarlık bürolarına asılmak üzere kayıt dışı çalışmama konusunda hazırlanan afiş ve broşürler dağıtıldı.